Connect with us

Eugen Țapu-NAZARE (PNL Neamț): „Fără taxe noi, mai ales în actualul context”

Neamt

Eugen Țapu-NAZARE (PNL Neamț): „Fără taxe noi, mai ales în actualul context”

Senatorul Eugen Țapu-Nazare susține faptul că începe să devină îngrijorătoare insistența cu care se propagă, în spațiul public, dorința partenerilor de a renunța la cota unică de impozitare și de a trece la impozitul progresiv

„Asta înseamnă să schimbi regulile în timpul jocului, să renunți la predictibilitatea fiscală pe care orice antreprenor o așteaptă.

Punctul de vedere al Partidului Național Liberal, exprimat de nenumărate ori de premierul Nicolae Ciucă, este cât se poate de clar: fără taxe noi care să afecteze cetățenii și mediul de afaceri.

Renunțarea la cota unică pune în pericol investițiile străine directe în România și există riscul ca marile companii să-și relocheze operațiunile în țări vecine, precum Bulgaria și Ungaria, unde  există cota unică.

Pe de altă parte, experiența ne-a demonstrat că supraimpozitarea conduce la creșterea economiei subterane, cu consecințe negative asupra bugetului, prin scăderea veniturilor.

Nu în ultimul rând, statul român nu are infrastructura necesară pentru a încasa un impozit progresiv, Ministerul de Finanțe și ANAF nefiind pregătite administrativ pentru acest pas.

Investițiile reprezintă singura modalitate de a dezvolta economia, de a crește încasările la buget, iar introducerea de noi taxe, mai ales în contextul actual al războiului de la graniță, nu reprezintă o soluție sustenabilă.

Ministerul de Finanțe are toate pârghiile necesare pentru a diminua evaziunea fiscală și pentru a colecta venituri la bugetul de stat, fără să împovăreze antreprenorii, sectorul privat.”, a declarat Eugen Țapu-Nazare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top