fbpx
Connect with us

Eugen Țapu-NAZARE, PNL NEAMȚ: „Start-up Nation, sprijin pentru microîntreprinderi și IMM-uri”

eugen tapu nazare - News Moldova

Neamt

Eugen Țapu-NAZARE, PNL NEAMȚ: „Start-up Nation, sprijin pentru microîntreprinderi și IMM-uri”


Senatorul Eugen Țapu Nazare a anunțat faptul că firmele nou înființate vor putea primi până la 200.000 lei fiecare, prin programul Start-up Națion ce va fi lansat pe 19 iulie

„Beneficiari sunt microîntreprinderile și întreprinderile mici şi mijlocii înființate  după 1 ianuarie 2020. Bugetul total al programului pentru acest an este de 520.031.000 lei.

START UP NATION - News Moldova

Firmele declarate eligibile vor putea primi până la 100.000 lei pentru crearea unui loc de muncă, iar pentru crearea a două locuri de muncă valoarea finanțării ajunge la 200.000 lei. Cofinanțarea beneficiarului a fost stabilită între 5% și 15% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pilonul I Start-up Nation România are alocați 500.000.000 lei pentru aproximativ 10.000 de beneficiari, iar Pilonul II Start-up Nation Diaspora are 20.031.000 lei, de care vor beneficia aproape 1.000 de firme.

Obiectivele principale asumate prin Programul Start-up Nation 2022 sunt stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, dar și crearea de noi locuri de muncă.

Programul Start-up Nation 2022 este inițiat de Guvernul României, prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.”, a declarat Eugen Țapu Nazare.

News Moldova îți recomandă și ...   Dumitrina Mitrea: AUR a inițiat un proiect de lege pentru susţinerea financiară a investiţiilor în sănătate sub denumirea „Alexandru Pesamosca”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top