fbpx
Connect with us

Evaluare riguroasă a stațiilor PECO din județul Neamț. Jumătate dintre acestea au rezervoare GPL

31 - News Moldova

Neamt

Evaluare riguroasă a stațiilor PECO din județul Neamț. Jumătate dintre acestea au rezervoare GPL


Judeţul Neamţ este supus unei evaluări riguroase a staţiilor PECO (puncte de alimentare cu carburant), în contextul tragediei petrecute la Crevedia

Prefectul Adrian Vasile Niţă a anunţat miercuri că în judeţ funcţionează un număr de 81 de staţii PECO, dintre care 41 sunt echipate cu rezervoare GPL (gaz petrolier lichefiat), în timp ce 6 dintre ele sunt specializate exclusiv în distribuţia GPL.

Deşi aceasta nu reprezintă prima evaluare a staţiilor PECO, prefectul a subliniat importanţa verificărilor într-un efort de a asigura siguranţa populaţiei. În anul 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a desfăşurat verificări pentru 39 de staţii, din care 12 erau dotate cu sisteme GPL.

News Moldova îți recomandă și ...   Incendiu devastator într-o localitate din Neamț: pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei

În plus, în luna martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a desfăşurat inspecţii extinse, în urma cărora nu s-au înregistrat nereguli majore. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au verificat punctele de distribuţie pentru a evalua nivelul de siguranţă.

În contextul preocupării pentru siguranţa cetăţenilor, prefectul Adrian Vasile Niţă a adus un mesaj de linişte şi încredere populaţiei, subliniind că nu există motive de panică. Instituţia Prefectului a evidenţiat importanţa acestei acţiuni de verificare şi a asigurat comunitatea că situaţia este tratată cu seriozitate şi responsabilitate.

News Moldova îți recomandă și ...   Decizie de arest preventiv în cazul băiatului implicat în cazul morții fetei de 16 ani

Pentru a asigura o imagine clară a situaţiei, Instituţia Prefectului a solicitat unităţilor administrativ-teritoriale din Neamţ să furnizeze informaţii precise cu privire la numărul de staţii PECO aflate pe teritoriul lor.

Această măsură evidenţiază angajamentul autorităţilor în ceea ce priveşte monitorizarea şi asigurarea siguranţei populaţiei în ceea ce priveşte utilizarea acestor staţii de alimentare cu carburant.

În contextul actual, autorităţile din judeţul Neamţ rămân vigilente şi active în eforturile de a asigura că toate staţiile PECO funcţionează în conformitate cu standardele de siguranţă şi că cetăţenii pot beneficia de servicii de alimentare cu carburant într-un mod securizat.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident rutier în Neamț, coliziune între un autobuz cu 10 pasageri și un autoturism în care se afla un tânăr


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top