fbpx
Connect with us

Festivalul B Zone Folk România a transformat județul Neamț în capitala folk-ului românesc pentru două zile. Concluzii

Festivalul B Zone Folk România a transformat județul Neamț în capitala folk-ului românesc pentru două zile. Concluzii - News Moldova

Neamt

Festivalul B Zone Folk România a transformat județul Neamț în capitala folk-ului românesc pentru două zile. Concluzii


A treia ediție a Festivalului B Zone Folk România a reconfirmat faptul că județul Neamț este un important centru cultural

Târgu Neamț a fost gazda acestui eveniment deosebit, atrăgând sute de persoane pasionate de muzica folk.

Spectacolele susținute de artiștii de renume au fost apreciate de public, iar atmosfera din Parcul Cetate a fost una plină de energie și emoție.

Declarația președintelui Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei

Prezent atât în prima zi, cât și la finalul evenimentului, Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat: „Am inițiat acest proiect și îl creștem de la ediție la ediție!

Participarea numeroasă, în aceste seri, în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, e dovadă că trebuie să continuăm cu Festivalul B Zone Folk și să găsim soluții astfel încât de la o ediție la alta să surprindem publicul cu artiștii care evoluează, cu programele, chiar și cu facilitățile pe care le asigurăm pe perioada desfășurării spectacolelor – prezența producătorilor locali cu diverse oferte, posibilitatea de a savura mâncare gătită la fața locului, etc.

Sunt foarte mulțumit de această a treia ediție. Le mulțumesc în numele participanților tuturor artiștilor dar și tinerelor talente care au urcat pe scenă.

Festivalul B Zone Folk România a transformat județul Neamț în capitala folk-ului românesc pentru două zile. Concluzii - News Moldova

Prestația lor, priza pe care o au la public dovedesc faptul că sunt apreciați. Personal le mulțumesc pentru că se dedică menținerii pe piață a acestui gen muzical, ba chiar îl pun în valoare.

Am văzut în public oameni de toate vârstele – de la cei care au iubit pe primele melodii scoase de folkiști, până la copii care se deprind cu tainele chitarei.

Asta arată că festivalul nostru este de interes pentru toate generațiile! Pentru noi, ca organizatori, devine o obligație organizarea edițiilor viitoare.

Așadar, să ajungem sănătoși și să mai ascultăm folk la poalele Cetății Neamț.

Le mulțumesc tuturor celor care au ales să răspundă invitației noastre și au petrecut serile de sâmbătă și duminică, 13 și 14 mai, în Parcul Cetate din Târgu-Neamț“.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Primăriei și Consiliului Local Târgu Neamț, Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Casei Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț.

News Moldova îți recomandă și ...   Sorin Lavric (AUR): „România Educată cu școli și grădinițe în paragină”

Colaborarea dintre aceste entități a permis crearea unui eveniment de calitate, cu un program variat și cu participarea unor artiști de primă mână.

Prima zi a festivalului

Prima zi a festivalului a fost deschisă de către Ion Asaftei și Adrian Păduraru, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, alături de primarul Daniel Harpa și prefectul Adrian Niță.

Pe parcursul acestei zile, publicul a avut ocazia să se bucure de interpretări remarcabile ale unor artiști precum Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu și Andrei Păunescu.

News Moldova îți recomandă și ...   Sorin Lavric: Lacheii lui Iohannis vor decide ratele românilor

De asemenea, au urcat pe scenă și alți artiști talentați, precum trupa Spam, grupul „Magic Folk”, Paul Tihan, Sânziana Ailenei sau grupul de copii „Ariciorii”.

Atmosfera a fost completată de standurile de comercianți unde spectatorii au putut degusta produse locale autentice.

A doua zi a festivalului

A doua zi a festivalului a fost dedicată Cenaclului „Flacăra” și lui Andrei Păunescu, aducând în fața publicului nume consacrate ale muzicii folk românești.

Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Pușkaș, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși” – Rareș Suciu și Claudiu Purcărin – au oferit recitaluri pline de pasiune și emoție.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarul comunei Tarcău rămâne în arest preventiv!

De asemenea, au urcat pe scenă și tineri artiști locali, precum Ana-Maria Filip, Grupul „Zori” – Daria Boghean și Teodora Beleua sau Grupul „Eu cred”.

Organizatorii au fost încântați de succesul festivalului și de participarea numeroasă a publicului.

Sursa: mesagerulneamt.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de vară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top