fbpx
Connect with us

Firma CUMĂTRULUI preşedintelui CJ Neamţ, lipici la contracte cu STATUL! Luna aceasta a incheiat un contract la Târgu OCNA

Firma CUMĂTRULUI preşedintelui CJ Neamţ, lipici la contracte cu STATUL! Luna aceasta a incheiat un contract la Târgu OCNA - News Moldova

Neamt

Firma CUMĂTRULUI preşedintelui CJ Neamţ, lipici la contracte cu STATUL! Luna aceasta a incheiat un contract la Târgu OCNA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Antrepriza de construcţii drumuri şi autostrăzi, firmă controlată de cumătrul preşedintelui CJ Neamţ, are succes şi la Târgu Ocna

Firma CUMĂTRULUI preşedintelui CJ Neamţ, lipici la contracte cu STATUL! Luna aceasta a incheiat un contract la Târgu OCNA - News Moldova

Societatea, mult mai cunoscută sub vechea denumire de Aqua Parc, apare ca ofertant câtigător, alături de Cadvyll Const, pentru un contract de 18.222.813, 37 lei.

Firma CUMĂTRULUI preşedintelui CJ Neamţ, lipici la contracte cu STATUL! Luna aceasta a incheiat un contract la Târgu OCNA - News Moldova

Conform informaţiilor ce pot fi consultate pe SEAP, este vorba despre execuție lucrări (inclusiv dotări) pentru obiectivul de investiții „Valorificare turistică și modernizare infrastructură specifică în stațiunea balneoclimatică Tîrgu Ocna”.

Proiectul prevede realizarea următoarelor lucrări:

1. Reabilitarea si modernizarea de străzi, inclusiv a trotuarelor aferente conform proiectului tehnic anexat, parte integrantă a caietului de sarcini.

2. Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public prin montarea de lămpi cu tehnologie LED în zonele ca fac obiectul proiectului investiției, unde există iluminat public și extinderea acestuia în zonele neacoperite.

3. Transformarea străzii Victoriei, într-un pietonal, accesibil atât cetăţenilor oraşului cât şi turiştilor.

4. Refacerea Piațetei Costache Negri prin realizarea de lucrări, precum: amenajarea de spații verzi și betonate; dotarea cu mobilier urban modern precum bănci, coșuri de gunoi, etc. și stâlpi de iluminat care să se încadreze în arhitectura specifică zonei; dotarea cu sisteme WI-FI; realizarea unui sistem de irigații modern pentru suprafetele verzi amenajate precum si a unui sistem de preluare a apelor pluviale de pe întreaga suprafață a piațetei; refacerea sistemului de iluminat, etc., conform detaliilor din proiectul tehnic anexat.

5. Modernizarea și amenajarea Parcului Măgura conform proiectului tehnic anexat, parte integrantă a caietului de sarcini.

Antrepriza de construcţii drumuri şi autostrăzi , noua denumire a firmei Aqua Parc, este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, cel căruia Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, i-a botezat un copil.

Ginel apare doar ca jurist angajat în firmă, iar în acte apare tatăl acestuia, Gheorghe V. Vlasie, însă firma a fost înfiinţată de Ginel în 2004, iniţial cu doi asociaţi, însă în 2008 a devenit asociat unic.

În 2013 l-a adus în firmă pe tatăl său, tot Gheorghe Vlasie pe nume, iar acesta a devenit în câteva săptămâni asociat unic, după ce fiul său i-a cedat toate părţile sociale.

O altă modificare importantă în firmă s-a produs în 2016, când administrator a devenit Roxana Alexe. Dacă în 2006 firma avea trei angajaţi şi o pierdere de 11.129 lei, în 2019 ajunge la 235 de angajaţi şi un profit de 43.823.367 lei, la o cifră de afaceri de 264.111. 031 lei.

Între timp, după cum News Moldova a mai relatat firma a câştigat contracte după contracte, nu doar în Neamţ, ci în întreaga ţară, imperiul financiar al cumătrului ajungând, conform unor estimări, să beneficieze de contracte care însumate ajung la sute de milioane de euro.

IMPERIUL financiar al CUMĂTRULUI lui Arsene: Ginel şi CONTRACTELE cu statul de sute de MILIOANE de euro


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top