fbpx
Connect with us

Fostul șef al CJ Neamț, Ionel ARSENE, plasat în detenție preventivă la Bari. Acesta este reprezentat de același avocat ca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT

275886230 517162693098421 9190441112730483299 n - News Moldova

Neamt

Fostul șef al CJ Neamț, Ionel ARSENE, plasat în detenție preventivă la Bari. Acesta este reprezentat de același avocat ca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT


Luni, Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, care era dat în urmărire internațională, s-a predat la Poliția din Bari. Acesta s-a prezentat alături de avocații săi, unul dintre aceștia fiind chiar avocatul Alinei Bica

Fostul lider PSD, Ionel Arsene, nu a ales întâmplător să se predea autorităților din Italia. Ca și în cazul Alinei Bica, el poate scăpa de statutul de fugar. Următorul pas este ca instanța italiană să examineze o cerere de extrădare din partea statului român.

Potrivit Ministerului Justiției, sentința pronunțată în România a fost recunoscută de instanța italiană, care a dispus executarea pedepsei în Italia. Cu toate acestea, Alina Bica nu se află în închisoare, deoarece pedeapsa a fost suspendată până la clarificarea unor aspecte juridice referitoare la infracțiunea pentru care a fost condamnată.

Pe de altă parte, Ionel Arsene a fost arestat preventiv în Italia marți. Surse neoficiale sugerează că acesta are același avocat ca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, și ea fugită în Bari.

Baronul de Neamț s-a predat luni la Poliția din Bari, alături de avocații săi, printre care se numără chiar unul dintre apărătorii Alinei Bica. Arsene a fost dat în urmărire internațională după ce poliția nu a reușit să-l găsească pentru executarea pedepsei cu închisoarea. Conform sentinței, Arsene a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Pe data de 11 martie, instanța a emis un mandat european de arestare pentru Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care fusese dat în urmărire internațională.

Arsene a fost condamnat la începutul lunii martie la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov, într-un dosar de corupție. Prefectul îl demisese deja din funcție, delegând interimatul unuia dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Neamț, Ion Asaftei (ALDE) sau Dragoş Chitic (PMP).

Instituția urmează să stabilească cine va prelua interimar președinția.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top