Connect with us

Gheorghe ȘTEFAN – PINALTY, fostul PRIMAR de Piatra Neamţ, ACHITAT DEFINITIV într-un dosar de CORUPȚIE

Neamt

Gheorghe ȘTEFAN – PINALTY, fostul PRIMAR de Piatra Neamţ, ACHITAT DEFINITIV într-un dosar de CORUPȚIE

Gheorghe Ştefan, fost primar de Piatra Neamţ, a fost achitat definitiv într-un dosar în care fusese acuzat de fapte de corupţie

Recent, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins calea de atac formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva unei sentinţe de achitare dată de Tribunalul Neamţ, iar sentinţa magistraţilor este definitivă.

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău împotriva sentinţei penale nr. 82/P din 18 iunie 2019 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 1718/103/2017 şi împotriva Sentinţei penale nr. 105 din 04.09.2019 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 4789/103/2017, menţinând hotărârile atacate. În baza art. 275 alin. 3 Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel.

Gheorghe Ştefan, mult mai cunoscut după porecla Pinalty, fusese acuzat de trafic de influenţă, respectiv că ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri 200.000 de lei pentru ca firma celui din urmă să obţină un contract.

Conform procurorilor, era vorba despre un proiect cu fonduri nerambursabile, iar Pinalty ar fi solicitat 10% din valoarea lucrărilor pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi, mai mult, ar şi fi primit suma respectivă în numerar, printr-un intermediar.

Sentinţa recentă a instanţei de judecată arată însă că procurorii anticorupţie nu au reuşit să probeze acuzele pe care le formulaseră în actul de trimitere în judecată.

Gheorghe Ştefan a repurtat aşadar o victorie în instanţă în faţa DNA, însă, după cum News Moldova a mai relatat, el a fost condamnat în alte dosare instrumentate de procurorii anticorupţie.

Patru ani şi şase luni de închisoare au dispus judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul numit de presă Giga TV, în care au mai fost condamnaţi Viorel Hrebenciuc, la trei ani de închisoare, fosta şefă a CNA Laura Georgescu, la patru ani şi patru luni de închisoare, dar şi Narcisa Iorga. fostă membră CNA, la o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

PINALTI, fostul PRIMAR de Piatra Neamţ, trimis la ÎNCHISOARE în această seară pentru 4 ani și 6 luni

O altă condamnare, e drept în primă instanţă, a fost în dosarul fraudării Companiei Naţionale Poşta Română. Patru ani şi nouă luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

O noua CONDAMNARE pentru fostul primar PINALTI. 4 ani si 6 luni in dosarul FRAUDĂRII Poștei Române


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top