fbpx
Connect with us

Implementarea contorizării inteligente pentru 11.000 de nemţeni

Implementarea contorizării inteligente pentru 11.000 de nemţeni - News Moldova

Neamt

Implementarea contorizării inteligente pentru 11.000 de nemţeni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Delgaz Grid, compania de distribuție a energiei electrice din România, a anunțat lansarea unei licitații pe platforma SICAP pentru un contract în valoare de 130 de milioane de lei

Proiectul vizează implementarea sistemului de contorizare inteligentă în municipiul Bacău și în câteva sate din județul Neamț.

Licitația poartă denumirea de “Extindere contorizare inteligentă cu automatizare rețea Medie Tensiune și integrare SCADA din zona urbană, județ Bacău” și se împarte în două loturi, unul dedicat zonei urbane din Bacău și celălalt destinat zonei rurale din județul Neamț.

Implementarea sistemului de contorizare inteligentă ar aduce numeroase beneficii pentru utilizatori și pentru companie.

Beneficiile majore constau în reducerea pierderilor de natură tehnică și comercială

În județul Neamț, peste 11.000 de utilizatori ar beneficia de acest proiect, iar unul dintre beneficiile majore constau în reducerea pierderilor de natură tehnică și comercială.

De asemenea, se estimează o îmbunătățire a serviciului de distribuție a energiei electrice, o monitorizare mai eficientă a alimentării cu energie la nivelul consumatorului și posibilitatea intervenției rapide, de la distanță, pentru remedierea unor situații neplăcute pentru consumator, cum ar fi întreruperile furnizării de energie.

Un alt aspect important este posibilitatea tarifării diferențiate, care ar putea contribui la educarea consumatorilor în privința reducerii consumului de energie.

Astfel, se dorește îndeplinirea pe termen lung a obiectivelor de scădere a amprentei locale de bioxid de carbon și de redistribuire a consumului spre surse regenerabile.

Termenul de deschidere al licitației este stabilit pentru data de 10 iulie, iar departajarea ofertelor se va face în funcție de preț, garanția oferită și experiența echipei de proiect.

Compania urmărește să angajeze un contractor cu experiență în domeniul contorizării inteligente și cu capacitatea de a implementa cu succes acest proiect complex.

Contorizarea inteligentă presupune utilizarea de contoare electronice care permit autocitirea de către consumatori și gestionarea mai eficientă a consumului de energie electrică.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top