Connect with us

Laurențiu LEOREANU a făcut anunțul în EXCLUSIVITATE la NEWS MOLDOVA: ”Voi CANDIDA la șefia PNL Neamț”

Neamt

Laurențiu LEOREANU a făcut anunțul în EXCLUSIVITATE la NEWS MOLDOVA: ”Voi CANDIDA la șefia PNL Neamț”

Congresul PNL ar trebui să aibă loc în această toamnă

Congresul PNL este stabilit la începutul toamnei, cu toate acestea tot mai multe voci au început să vorbească despre posibilii candidații atât pentru șefia partidului la nivel național, dar și pentru organizațiile județene și municipale din țară.

Mandatele de patru ani sunt aproape de final, însă perspectiva alegerilor din toamnă, atât la nivel local, cât și la nivel național, în acest an, este incertă, deoarece nu există o dată stabilită și o decizie oficială comunicată.

Cum se vor desfășura alegerile având în vedere situația pandemică!?

Conform Statutului PNL, ”alegerile în organizațiile locale și județene, inclusiv în organizațiile interne se vor organiza cu cel puțin 45 zile înainte de data congresului PNL”.

Astfel, atunci când se va cunoaște data organizării congresului PNL, organizațiile locale vor desfășura un calendar pentru a-și organiza propriile alegeri interne.

Cea mai importantă problemă legată de alegerile interne ale liberalilor ține, pe lângă posibile scenarii politice, de situația pandemiei.

După Statutul partidului, numărul de delegați la congres nu poate fi mai mic de 1000. ”Aceștia sunt delegați de drept și delegați aleși în organizațiile județene”, scrie în statut.

Având în vedere regulile de securitate sanitară aflate în vigoare e greu de presupus că o astfel de întrunire poate fi desfășurată în următoarele săptămâni.

Cine va prelua șefia PNL NEAMȚ!? Laurențiu LEOREANU a făcut anunțul la NEWS MOLDOVA

Prezent în cadrul emisiunii ”Retrospectiva Săptămânii” de la ”NEWS MOLDOVA”, deputatul PNL de Neamț, Laurențiu LEOREANU a declarat în exclusivitate că va candida la șefia PNL Neamț.

Sigur că voi candida pentru o poziție la șefia PNL Neamț”, a declarat Laurențiu LEOREANU.

Laurențiu LEOREANU: Implicarea și construcția au făcut mereu parte din structura mea internă”

Deputatul a ținut să menționeze că orice activitate pe care o desfășoară a făcut-o doar cu multă implicare și cu gândul de a construi ceva benefic atât pentru partid, cât și pentru cetățeni.

”Nu pot să desfășori o activitate onorabilă și cu rezultate, fără implicare și fără a construi. Trebuie să construiești atât în echipa politică, iar în urma ta să se ridice oameni, care doresc să se implice și să fie și încântați de modul în care se desfășoară discuțiile.

Implicarea și construcția au făcut mereu parte din structura mea internă”, a mai declarat Laurențiu LEOREANU.

Chiar dacă va candida la șefia PNL Neamț, Laurențiu LEOREANU a ținut să menționeze că la momentul de față există lucruri mult mai importate de care trebuie să ne ocupăm cu toții, iar în acest context, activitatea politică trebuie să mai aștepte.

Sigur că voi candida pentru o poziție la șefia PNL Neamț, numai că în momentul de față ne aflăm într-o situație dificilă atât din punct de vedere medical, cât și social.

Sunt niște lucruri în momentul de față care ne vectorizează către o activitate care trebuie să aducă un plus în segmentele care au de suferit în urma pandemiei, iar eu consider că activitatea politică trebuie să mai aștepte în acest moment și să căutăm soluții pentru a rezolva aceste priorități și urgențe.

Trebuie să dovedim și să arătăm cetățenilor că problemele dumnealor sunt pe masa noastră de lucru și încercăm să le soluționăm”, a concis Laurențiu LEOREANU.

Cine este Laurențiu LEOREANU?

De profesie profesor de matematică, a predat la școala generală din Trifești și apoi la Colegiul Tehnic ”Miron Costin” din Roman.

În anul 2004 a fost ales consilier local în municipiul Roman, iar după patru ani, în 2008, Laurențiu LEOREANU a fost ales primar al aceluiași oraș.

Laurențiu LEOREANU a fost primar al municipiului Roman în perioada  2008-2016, iar în 2016 a obținut un mandat de deputat din partea PNL.

După alegerile din decembrie 2020, Laurențiu LEOREANU a obținut un nou mandat de deputat și a fost desemnat și vicepreședinte a Camerei Deputaților.

Totodată, reamintim că Laurențiu LEOREANU este și vicepreședinte la nivel național al Partidului Național Liberal.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe pagina de Facebook a News Moldova.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top