Connect with us

Laurențiu LEOREANU la NEWS MOLDOVA: ”4 miliarde de EURO din PNRR vor merge către localitățile din ROMÂNIA”

Neamt

Laurențiu LEOREANU la NEWS MOLDOVA: ”4 miliarde de EURO din PNRR vor merge către localitățile din ROMÂNIA”

Delegație a primarilor din județul Neamț la BUCUREȘTI

Parlamentarii de Neamț caută soluții pentru finanțarea proiectelor locale! Astfel, în urmă cu trei săptămâni a fost pornită o activitate care are ca obiectiv final identificarea oportunităților investiționale și a mecanismelor de finanțare ce pot sprijini dezvoltarea comunităților.

Primarii din județul Neamț au avut întâlniri la Parlamentul României, Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul de Interne.

Alături de ei, s-a aflat în permanență deputatul PNL de Neamț, Laurențiu LEOREANU și colegul său, senatorul Eugen ȚAPU.

Printre primarii care au fost prezenți la București îi putem enumera pe cei ai comunelor Bahna, Moldoveni, Secuieni, Ion Creangă, Trifești, Dragomirești, Ștefan cel Mare, dar și primarul orașului Roznov, Roman și Piatra-Neamț.

Laurențiu LEOREANU: ”Trebuie să identificăm problemele reale și sursa de finanțare corectă pentru proiectele din județul Neamț”

Prezent în cadrul emisiunii ”Retrospectiva Săptămânii” de la ”NEWS MOLDOVA”, deputatul PNL, Laurențiu LEOREANU a adus clarificări oficiale privind dezvoltarea județului Neamț și deblocarea unor situații dificile din teritoriu.

Laurențiu LEOREANU a declarat că activitatea pe care a pornit-o în urmă cu trei săptămâni este imperios necesară deoarece primarii din județul Neamț au nevoie de rezoluții clare cu privire la proiectele pe care doresc să le implementeze  în localitățile pe care le reprezintă.

Totodată, deputatul a ținut să menționeze că activitatea va continua și în perioada următoare, în așa fel încât, primarii din județul Neamț să identifice problemele reale și sursa de finanțare potrivită pentru acestea.

”Am început această activitate în urmă cu trei săptămâni! Au fost prezenți la București primarii celor două municipii și aici mă refer la municipiul Piatra Neamț și la municipiul Roman, dar și primari din comunele Bahna, Moldoveni, Secuieni, Ion Creangă, Trifești, Dragomirești, Ștefan cel Mare.

Totodată vom continua și cu ceilalți primari din județul Neamț în perioada următoare, pentru a identifica problemele reale și sursa de finanțare corectă pentru proiectele dumnealor”, a declarat Laurențiu LEOREANU.

Totodată, în cadrul întâlnirilor, au fost analizate viitoarele mecanisme de finanțare pe care orice primar le poate accesa.

Potrivit deputatului Laurențiu LEOREANU, localitățile locale vor avea posibilitatea să acceseze proiecte și pe mult așteptatul  PNRR, iar suma se ridica la 4 milioane de EURO.

”Dincolo de interesul pentru dezvoltarea anumitor proiecte la nivel local,  am dorit să analizăm și viitoarele mecanisme de finanțare pe care orice primar le va putea accesa și aici mă refer la PNDL unde avem PNDL1 și PNDL2 în desfășurare.  Pe aceste două programe regăsim aproape 12.000 de proiecte și totodată putem vorbi și de proiectele care se vor desfășura cu ajutorul Companiei Națională de Investiții.

Totodată avem proiecte și pe mult așteptatul  PNRR, unde componenta locală va avea în jur de 4 miliarde de euro pe diferite domenii, și aici mă refer la ceea ce înseamnă: înființare și extindere rețele de gaz, apă și canal, dar și amenajare și dezvoltare,  a mai declarat Laurențiu LEOREANU.

Cele mai solicitate proiecte pe care primarii doresc să le implementeze în perioada următoare au ca obiectiv final reabilitarea și modernizarea drumurile, dar și racordarea localităților la rețelele de gaz, dar și apă-canal.

”Cele mai solicitate proiecte pe care primarii doresc să le implementeze în perioada imediat următoare au ca obiectiv modernizarea drumurilor, racordarea la apă și canal, reabilitarea de  școli și dispensare,  dar vreau să menționez că drumurile, rețelele de gaz, dar și apă și canal sunt cele mai importante și solicitate de către primari”,  a concis Laurențiu LEOREANU.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe pagina de Facebook a News Moldova.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top