fbpx
Connect with us

Liderul Sindicatului Europol Neamț acuză conducerea Poliției de hărțuire și încălcări ale drepturilor

Liderul Sindicatului Europol Neamț acuză conducerea Poliției de hărțuire și încălcări ale drepturilor - News Moldova

Neamt

Liderul Sindicatului Europol Neamț acuză conducerea Poliției de hărțuire și încălcări ale drepturilor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Europol Neamț, a făcut publice din nou nemulțumirile sale cu privire la relația cu conducerea Poliției Neamț, folosind pagina de Facebook a sindicatului pentru a aduce acuzații instituției în trei postări distincte

Acesta susține că acuzațiile și acțiunile care i se aduc ar fi parte a unei campanii de hărțuire și denigrare orchestrate de către șeful IJP, Mihai Osoianu, cauzându-i prejudicii materiale și morale.

Într-una dintre postări, Ioan Cănărău a făcut publică o copie a unei solicitări adresate conducerii IPJ Neamț conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, în care cerea informații despre statutul în funcție al ofițerului de poliție Vladimir Florin Ursache, susținând că ar fi sesizat conducerea MAI încă din septembrie 2023 cu privire la acțiuni incompatibile cu funcția acestuia.

Cănărău menționează că s-a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva lui Ursache, prelungit de Judecătoria Piatra Neamț, și se întreabă de ce acesta nu a fost demis din funcție. De asemenea, face referire la un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț legat de acuzații de acces ilegal la un sistem informatic și presupuse fapte de fraudă comise de alți doi angajați ai instituției: Florin Vladimir Ursache și Dumitrița Ionela Stan.

O altă postare include un memoriu trimis de către sindicalistul Ioan Cănărău către Corpul de Control al MAI, în care aduce în atenție faptul că ofițerul Vladimir Florin Ursache ar fi rămas în funcție la Biroul de Control Intern, chiar dacă ar fi fost implicat într-un incident de agresiune în noaptea de Înviere a anului 2022.

Totodată, acesta susține că i s-au încălcat unele drepturi salariale legate de acordarea unui spor salarial pentru meritele sale profesionale, exemplificând câteva situații în care a avut intervenții notabile în timpul anului 2023, cum ar fi salvarea unei vieți și participarea la acțiuni împotriva corupției în trafic.

De asemenea, Cănărău menționează că există mai multe dosare de anulare a unor sancțiuni disciplinare împotriva sa aflate pe rolul Tribunalului Neamț și al Curții de Apel Bacău, cu unele sancțiuni anulate chiar de conducerea IGPR la sesizarea sa.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspectorul Ramona Ciofu, a declarat că măsurile luate în cazul menționat au respectat legea și că sancțiunea disciplinară ridicată împotriva agentului de poliție s-a realizat conform cadrului legal aplicabil.

Astfel, Ioan Cănărău a expus mai multe aspecte critice legate de conducerea Poliției Neamț, susținând că a fost supus unor nedreptăți și că acțiunile împotriva sa ar avea un caracter inechitabil sau discriminatoriu.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top