fbpx
Connect with us

Lucrările de reabilitare a monumentului arhitectonic Casa Celibidache, în valoare de 4.427.696 lei, SUSPENDATE

lucrarile-de-reabilitare-a-monumentului-arhitectonic-casa-celibidache,-in-valoare-de-4427.696-lei,-suspendate

Neamt

Lucrările de reabilitare a monumentului arhitectonic Casa Celibidache, în valoare de 4.427.696 lei, SUSPENDATE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Casa Celibidache din Roman 1 - Moldova Invest

Anunțate încă din luna martie 2021 de către fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, lucrările de reabilitare la Casa Celibidache, monument arhitectonic de clasă B din secolul al XIX-lea, au fost suspendate în luna noiembrie 2023, ca urmare a unei inspecții efectuate de Inspecția de Stat în Construcții

Reprezentantul firmei Robu Construct, câștigătoarea licitației, a oferit clarificări cu privire la motivele acestei decizii de oprire a lucrărilor de restaurare.

Lucrările la Casa Celibidache au fost oprite din cauza unei adrese scrise primită recent, conform căreia acestea trebuie să fie întrerupte în următoarele 7-8 luni. Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț a efectuat un control și a dispus o reexpertizare a construcției, iar costurile estimative ale lucrării ar putea ajunge la aproximativ 3 milioane de euro.

Cu toate acestea, întrucât primul expert a decedat, estimările sugerează că o nouă expertiză ar putea fi finalizată cel mai devreme în luna aprilie-mai 2024. Prin urmare, în cel mai optimist scenariu, reabilitarea monumentului ar putea dura încă 6-7 ani. Valentin Robu, reprezentantul firmei menționate, a subliniat că, în ciuda a doi ani și jumătate de muncă pe șantier, nu s-a primit niciun leu până în prezent.

Directorul Direcției Județene de Cultură Neamț, Rocsana Josanu, care cu doar câteva săptămâni în urmă și-a exprimat mulțumirea pentru ritmul intens al reabilitării monumentului, a încercat să obțină mai multe informații de la Inspecția de Stat în Construcții (ISC). Cu toate acestea, i s-a comunicat că va trebui să efectueze o verificare personală pe teren pentru a constata star


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top