Connect with us

Mihai OBREJA, ISJ NEAMȚ: „Fară vaccin nu ne va fi CONFORTABIL niciunuia dintre noi în ȘCOALĂ”

Neamt

Mihai OBREJA, ISJ NEAMȚ: „Fară vaccin nu ne va fi CONFORTABIL niciunuia dintre noi în ȘCOALĂ”

„Sa sperăm că cele două săptămani de vacanță să însemne revenirea tuturor copiilor la școală, dar este greu de crezut

In emisiunea Moldova in Direct gazduita de catre News Moldova, impreuna cu invitatul Inspectorul Scolar al ISJ Neamt s-a discutat despre situatia sistemului educațional din Regiunea Moldovei in raport cu evoluția accelerata a pandemiei.

Din primele date oferite de catre Inspectorul Scolar al ISJ Neamt, Mihai Obreja, in judetul Neamt, din cele 321 de unitati de invatatmant, 88 de unitati au cel putin o clasa in online, iar din totalul de 68 825 de elevi, 8 400 sunt trecuti in sistemul de invatamant online. Cat despre numarul de cazuri al elevilor infectati  cu virusul COVID-19, inspectorul declara ca la nivel de ultimile 14 zile a fost raportat un numar de 311 elevi si 128 de cadre din sistemul de invatatmant. Tot in Neamt sunt vaccinati un numar de 1952 de elevi, cu varstele cuprinse intre 12 si 18 ani. Procentual, 50% din personalul didactic este vaccinat, iar din personalul nedidactic si nedidactic auxiliar, vaccinatii sunt in proportie de 37%.

Fară vaccin nu ne va fi confortabil niciunuia dintre noi în școală .Virusul poate fi transmis și de către cei vaccinati și de către cei nevaccinati

Conform celor spuse de catre inspectorul general al ISJ Neamt, in judet exista echipe mobile care se deplaseaza si in unitatile scolare pentru a facilita administrarea vaccinului atat in randul elevilor cat si a cadrelor didactice.

Dincolo de eforturile promovarii campaniei de vaccinare de catre institutiile statului, inspectorul Mihai Obreja este de parere ca un rol important si totodata principala responsabilitate revine si parintilor: „Cred ca si parintii au aici o responsabilitate in ceea ce priveste promovarea vaccinarii. Ca parinte eu as fi foarte ingrijorat in aceasta perioada in care asistam cu totii la o raspandire aproape fara precedent a virusului„, declara acesta.

„Sa speram ca cele doua saptamani de vacanta sa insemne revenirea tuturor copiilor la scoala, dar este greu de crezut pentru ca nu stiu in ce masura parintii vor avea grija mai multa de copii(…)Cele doua saptamani se pot recupera, la clasele finale nu se pune problema si cred ca examenele nationale se vor desfasura conform calendarului „, declara inspectorul Mihai Obreja.

Inregistrarea emisiunii cat si declaratiile Inspectorul Scolar al ISJ Neamt, Mihai Obreja, pot fi urmarite mai jos.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top