Connect with us

Mişcare INTERESANTĂ pe scena POLITICĂ din NEAMŢ: Harbuz la PNL

Neamt

Mişcare INTERESANTĂ pe scena POLITICĂ din NEAMŢ: Harbuz la PNL

Pe scena politică din Neamţ s-a produs recent o mişcare cel puţin interesantă: Liviu Harbuz a intrat în rândurile liberalilor nemţeni.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele PNL Neamţ, prefectul George Lazăr, şi senatorul PNL de Neamţ, chestor al Senatului, Eugen Ţapu-Nazare.

“Astăzi l-am primit în rândurile Partidului Naţional Liberal pe doctorul Liviu Harbuz , o persoană de mare valoare, un om cu principii solide şi care sunt convins că va aduce plus valoare.

Liviu Harbuz va ocupa funcţia de vicepreşedinte PNL Neamţ şi cred cu tărie că experienţa sa profesională, de viaţă cât şi valorile la care se raportează îl vor face o voce puternică atât în cadrul PNL, dar şi în societate. Bine ai venit Liviu în PNL”, a fost mesajul preşedintelui George Lazăr.

La rândul său, proaspătul liberal Liviu Harbuz a declarat că speră să aducă un plus de valoare echipei judeţene.

”Mă bucur să fiu în faţă dumneavoastră şi să fiţi primii care află că m-am alăturat echipei liberale, pentru că Partidul Naţional Liberal se confruntă cu foarte multe provocări şi are o misiune foarte grea, aceea de a guverna la nivel naţional dar şi la nivel local. Cred că echipa trebuie întărită, iar aportul meu va fi conform pregătirii pe care o am şi experienţei pe care o am.

 Sper să aduc plus valoare Partidului Naţional Liberal filiala Neamţ şi mai sper ca împreună să demonstrăm că putem răspunde la provocările cu care se confruntă astăzi ţara. Sunt fericit să fiu astăzi alături de echipa PNL şi alături de prietenii mei, pentru că ataşamentul meu faţă de valorile liberale mi-a oferit posibilitatea ca de-a lungul timpului să-mi fac prieteni foarte mulţi în Partidul Naţional Liberal”, a declarat Liviu Harbuz.

Liviu Harbuz a candidat pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ din partea partidului PRO România, la vremea respectivă fiind şi coordonator al filialei judeţene.

Nu a avut câştig de cauză, a fost ales doar consilier local, dar a rămas fidel unei afirmaţii făcute în campania electorală şi anume că nu va face alianţă pe plan local cu „PSD-ul lui Arsene”.

De altfel, după alegeri a mers în alianţă cu PNL şi USR-PLUS, fapt care a adus formaţiunii PRO România un post de viceprimar la Piatra Neamţ.

Însă de la centru lucrurile s-au văzut altfel, aşa că aleşii judeţeni PRO, în frunte cu Mădălina Ciubotaru, au ales să facă în CJ Neamţ o alianţă cu PSD şi PMP.

Astfel că în PRO România Neamţ s-a produs o ruptură, cei de la centru au inclinat balanţa în favoarea taberei Ciubotaru, iar Liviu Harbuz a părăsit funcţia de coordonator al filialei nemţene.

După o scurtă perioadă de pauză, timp în care s-a auzit în spaţiul public că ar putea ajunge consilier personal al primarului de Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, Harbuz a ales să se înscrie în PNL.

Rămâne de văzut ce se va întîmpla în Consiliul Local Piatra Neamţ, unde liberalii au o majoritate fragilă alături de USR –PLUS şi PRO România. Dacă de la centru se va decide ieşirea din această alianţă, este de văzut ce vor face consilierii pietreni din formaţiunea amintită.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top