fbpx
Connect with us

Nemulțumirile polițiștilor din Neamț cresc! Protestele scot la iveală problemele din sistem

Nemulțumirile polițiștilor din Neamț cresc! Protestele scot la iveală problemele din sistem - News Moldova

Neamt

Nemulțumirile polițiștilor din Neamț cresc! Protestele scot la iveală problemele din sistem

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În ultimele zile, nemulțumirile polițiștilor români au ajuns la un punct critic, iar rezultatul a fost declanșarea unei serii de proteste la nivel național

Aceste acțiuni de protest au fost inițiate de către Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” și au luat forma unei donări masive de sânge, efectuată de către membrii poliției în zilele în care ar fi trebuit să fie la serviciu.

Donarea de sânge aduce cu sine dreptul la o zi liberă

Deoarece donarea de sânge aduce cu sine dreptul la o zi liberă, un număr semnificativ de polițiști s-au aflat efectiv în concediu în timpul zilelor lucrătoare. Această serie de acțiuni a început imediat după mini-vacanța prilejuită de Ziua Copilului și Rusalii.

Primii care au adoptat această formă de protest au fost lucrătorii din cadrul Secției 6 de Poliție Ștefan cel Mare, care nu s-au prezentat la serviciu pe data de 6 iunie, preferând să meargă în bloc la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge. Aceștia au fost urmați de polițiștii din cadrul Biroului de Transporturi.

Pe data de 8 iunie, aceeași acțiune a fost repetată de către membrii unității speciale de intervenție, cunoscuți și sub numele de “mascați”, din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” a postat un anunț pe pagina sa de Facebook: “Azi, 08.06.2023, grupa de serviciu a luptătorilor SAS, din cadrul IPJ Neamț, condusă de șeful de serviciu, un ofițer experimentat, bine instruit și… cu sânge în instalație, a venit să doneze sânge.

Ceilalți luptători, care ar fi trebuit să fie în serviciu astăzi, nu pot fi contactați. Nu astăzi!”.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a fost nevoită să găsească soluții pentru a asigura continuitatea serviciului de poliție și pentru a înlocui polițiștii absenți. “La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, continuitatea serviciului polițienesc și intervenția la toate evenimentele sesizate este asigurată”, a transmis IPJ Neamț.

Acestea survin în contextul în care polițiștii se confruntă cu multiple provocări și presiuni în exercitarea muncii lor, inclusiv salarii mici, condiții de muncă precare, volum ridicat de muncă și nevoia de a face față infracționalității și violenței în societate.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top