fbpx
Connect with us

O femeie din Târgu Neamț a născut acasă, fiind asistată de soțul ei

WhatsApp Image 2023 05 18 at 14.13.09 - News Moldova

Neamt

O femeie din Târgu Neamț a născut acasă, fiind asistată de soțul ei


O femeie a dat naștere pe cale naturală unui bebeluș, fiind asistată de soțul acesteia, ambii fiind asistenți medicali

„La data 15 mai 2023, într-un imobil din Târgu Neamț, o femeie a dat naștere pe cale naturală unui bebeluș, fiind asistată de soțul acesteia, ambii fiind asistenți medicali.

Ulteriori, aceștia au solicitat prezența unui echipaj medical, fiind transportați la o unitate medicală. Atât mama, cât și bebelușul se află într-o stare bună.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că nu au fost întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni.” potrivit IPJ Neamț, inspector Ciofu Ramona.

Nașterea la domiciliu reprezintă o alegere care poate implica riscuri, fapt dovedit de întâmplarea nefericită petrecută recent, când o pietreancă în vârstă de 42 de ani și-a pierdut viața după o naștere acasă.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul AUR de Neamț Sorin LAVRIC: „Ținta noastră pentru europarlamentare este să ieșim pe primul loc!”

În aceeași zi, în alte circumstanțe, o altă femeie și nou-născutul său au scăpat cu bine, iar medicii își exprimă îngrijorarea față de tendința crescândă de a alege nașterea acasă și necesitatea unor intervenții profesionale în astfel de momente critice.

Cum s-au petrecut lucrurile?

În dimineața zilei de 15 mai 2023, soțul unei femei din Târgu Neamț a apelat serviciul de urgență 112 în speranța de a obține ajutor medical în urma nașterii soției sale.

Ambulanța a ajuns la locul indicat și a găsit lehuza în stare de leșin, iar nou-născutul era într-o stare aparent bună.

News Moldova îți recomandă și ...   STEF EDIL CDP SRL, firma administrată până în 2016 de GHEORGHE VLASIE jr, cumătrul lui Ionel ARSENE, dă lovitura pe finalul anului: contracte de 233.000.000 de lei din contracte cu statul în 2023

Mama fusese în travaliu de ceva timp și, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț, nașterea s-a produs rapid, ceea ce ar putea fi explicat prin faptul că femeia trecuse deja prin patru nașteri anterioare.

Deși copilul avea o greutate sănătoasă de 4,7 kilograme și cordonul ombilical era tăiat corect.

Potrivit surselor, singura intervenție chirurgicală a fost efectuată în cadrul unității medicale, ca urmare a unor fisuri de perineu specifice unei nașteri naturale.

Diagnosticul la internare a fost: lăuzie după naștere la domiciliu, sângerări genitale, resturi placentare, anemie.

Consecințele

Femeia și nou-născutul au fost transportați de urgență la Spitalul Târgu Neamț, unde au fost supuși investigațiilor medicale în Secția de Urgență și apoi internați.

News Moldova îți recomandă și ...   Doi tineri au fost surprinși de către polițiști drogați la volan în Piatra Neamț

Potrivit managerul spitalului, Dr. Alexandru Pătrașcu, femeia avea o plagă specifică nașterii naturale, provocată de expulzia unui copil cu o greutate atât de mare.

Aceasta a fost investigată în CPU, apoi a fost preluată de medicul ginecolog. Acolo i-au fost acordate serviciile medicale necesare plăgii perineale.

Este vorba o plagă care se poate produce la nașterea unui copil de greutate mare, cum este fătul născut de această femeie, care are 4700 de grame., sau din alte motive.

Medicii au acordat imediat asistență pacientei și au subliniat că starea ambilor pacienți este stabilă în prezent.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top