fbpx
Connect with us

O nouă intervenție la conducta magistrală din Piatra Neamț. Care sunt zonele afectate de întreruperea apei?

O nouă intervenție la conducta magistrală din Piatra Neamț. Care sunt zonele afectate de întreruperea apei? - News Moldova

Neamt

O nouă intervenție la conducta magistrală din Piatra Neamț. Care sunt zonele afectate de întreruperea apei?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Intervenție la conducta magistrală – Mâine, 8 iunie, se oprește apa în Piatra-Neamț, Roznov, Dumbrava Roșie, Săvinești și Zănești

Compania Județeană APA SERV SA anunță că în data de 8 iunie 2023 va avea loc o intervenție planificată la conducta magistrală a apei potabile.

Această intervenție necesită oprirea temporară a furnizării apei în mai multe localități: Piatra-Neamț, Roznov, Dumbrava Roșie, Săvinești și Zănești. Oprirea furnizării apei va avea loc în intervalul orar 09.00-20.00.

Zonele care vor fi afectate de întreruperea furnizării apei sunt: zona aval de pârâu Cuejdi, Pod Spital și Pod Piața Mare, precum și cartierele Mărăței, Gara Veche, 1 Mai, Speranța, Văleni. De asemenea, strada Tineretului și Ștrand Piatra Neamț din municipiul Piatra Neamț vor fi și ele afectate.

În afara acestor localități, oprirea furnizării apei va afecta și Roznov, inclusiv satele Slobozia și Chintinici, comuna Dumbrava Roșie, comuna Săvinești și comuna Zănești.

Spitalul Județean Neamț nu va fi afectat de întreruperea furnizării apei potabile

Este important de menționat că Spitalul Județean Neamț nu va fi afectat de întreruperea furnizării apei potabile, astfel încât pacienții și personalul medical vor continua să beneficieze de apă în mod normal.

După finalizarea intervenției, furnizarea apei potabile va fi reluată în jurul orei 20.00, în aceeași zi. Cu toate acestea, timpul de reluare a serviciului de alimentare cu apă potabilă poate varia în funcție de consumul de apă și de amplasarea branșamentelor. Se estimează că toate zonele afectate vor beneficia din nou de furnizarea normală a apei potabile cel târziu la orele 24.00.

Este important de remarcat că, odată cu reluarea furnizării apei, pot exista depuneri în conducte sub formă de săruri și oxizi. Aceste depuneri pot cauza o ușoară turbiditate a apei, fiind necesară o perioadă limitată de timp pentru ca aceasta să se limpezească complet.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top