fbpx
Connect with us

Percheziții la DRUPO SA, compania CONSILIULUI JUDEȚEAN NEAMȚ, într-un dosar de exploatare fără drept a agregatelor minerale și DELAPIDARE

Percheziții la DRUPO SA, compania CONSILIULUI JUDEȚEAN NEAMȚ, într-un dosar de exploatare fără drept a agregatelor minerale și DELAPIDARE - News Moldova

Neamt

Percheziții la DRUPO SA, compania CONSILIULUI JUDEȚEAN NEAMȚ, într-un dosar de exploatare fără drept a agregatelor minerale și DELAPIDARE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi dimineață, poliția a descins la sediul Drupo SA din Piatra Neamț, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. Percheziția a avut loc într-un dosar care vizează infracțiuni de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare. Prejudiciul estimat este de 845.000 de lei

Comunicat IPJ Neamț: ”La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, la sediiile și punctele de lucru ale unei persoane juridice și la domiciliul a 2 persoane fizice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exploatare fără drept a agregatelor minerale și delapidare.

Perchezițiile au vizat identificarea și ridicarea de mijloace de probă, precum și stabilirea stocurilor de agregate minerale existente la 2 puncte de lucru ale societății vizate.

Prejudiciu estimat în cauză este de 845.000 lei.

Polițiștii continua cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Director general al societății este, din februarie,  Ramona David, care se află la conducerea organizației de femei PSD Neamț și este cunoscută ca o persoană din anturajul lui Ionel Arsene. Ramona David face parte din Consiliul de Administrație al Drupo din 2020.

Ionel Ana, fostul director, avea un mandat până în 2026, însă a demisionat  invocând motive personale. „A fost o decizie luată la nivel personal, din considerente personale. Nu am alte comentarii de adăugat”, a declarat el.

Ramona David este absolventă de drept la o facultate particulară și nu are experiențî relevantă în domeniu. Numirea acesteia într-o funcție atât de importantă contrastează în mod flagrant cu declarațiile lui Daniel Harpa liderul PSD Neamț, care a declarat că nu trebuie politizate  protestele dar nici societățile Consiliului Județean.

Între 2014 și 2019, Drupo SA s-a aflat în insolvență din cauza unor deficiențe grave legate de mangement. Societatea a fost în mijlocul multor controverse legate de relații preferențiale cu firme private, salariile uriașe ale conducerii, favoritism și politizare în numirea directorilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top