fbpx
Connect with us

Peste 700 de saci de deșeuri au fost colectați de pe malul Lacului Bicaz weekend-ul trecut. Iubitorii de natură sunt invitați să se alăture și în acest weekend

AFT Z2 010 scaled - News Moldova

Neamt

Peste 700 de saci de deșeuri au fost colectați de pe malul Lacului Bicaz weekend-ul trecut. Iubitorii de natură sunt invitați să se alăture și în acest weekend


Zona Lacului Bicaz a avut parte weekendul trecut de o mobilizare de forțe exemplară

Peste 700 de saci de deşeuri au fost colectate de pe malurile lacului Bicaz de peste 100 de voluntari din toată zona Moldovei, precum și din București, în cadrul Bicaz Water Camp, o tabără amplă de curățenie în natură, organizată de Asociația Act for Tomorrow, între 19-20 august

 Voluntarii s-au deplasat cu bărci și pontoane, au campat la corturi puse la dispoziție de organizatori și au strâns deșeurile de pe malurile din jurul Plajei Bistricioara și din zona Platoului Ceahlău.

Situația deșeurilor din arealul lacului Bicaz se află de mult timp în atenția publică și a avut parte de intervenția Asociației Act for Tomorrow de patru ori în ultimii 3 ani. Sutele de tone de deșeuri care împânzesc în continuare malurile și pădurile din jurul lacului, de la Ceahlău până în zona de vărsare a apei la barajul de la Bicaz, reprezintă un pericol real pentru natură și ecosistemele care s-au creat în jurul lacului.

News Moldova îți recomandă și ...   ADR Nord-Est organizează Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” la Târgu-Neamț

Locuitorii din județul Neamț și județele învecinate, turiștii și iubitorii de natură din zonă sunt invitați să participe, în weekendul 26-27 august 2023, la un nou eveniment de ecologizare inedit, care va avea loc pe malurile lacului Bicaz, cel mai mare lac artificial din țară. Acțiunea se va desfășura în zona localității Bistricioara, unde va avea loc și camparea voluntarilor. Participanții vor sta la cort timp de două zile și vor contribui la strângerea deșeurilor de pe malurile Lacului Bicaz. Evenimentul are loc timp de două zile.

AFT Z1 179 scaled - News Moldova

Organizatorii evenimentului asigură echipamentul necesar pentru cazarea la cort, masa și echipamentul tehnic (saci, mănuşi etc.). Transportul până la și de la Bicaz se va face cu mașina personală și va fi decontat ulterior, sau se vor găsi soluții de transport de către organizatori, dacă nu există posibilitatea transportului cu mașina personală, pentru participanții din zonă sau din județele învecinate.

News Moldova îți recomandă și ...   Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului, ediția a II-a, se deschide pe 1 decembrie!

Participarea la acțiunea de ecologizare de pe lacul Bicaz se face prin completarea formularului, disponibil aici: https://forms.gle/dcfHu9KD122SrsqH8

„Din 2019, Act for Tomorrow se implică activ în lupta împotriva poluării cu deșeuri a Lacului Bicaz. Poluarea din această zonă este una istorică, așa că acțiunile noastre nu se opresc aici: deșeurile sunt imposibil de curățat în cadrul a 2 sau chiar 10 zile de curățenie. Sunt milioane de ambalaje, întinse pe kilometri întregi. Este nevoie de o mobilizare continuă”, a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.

News Moldova îți recomandă și ...   Grav accident rutier pe raza localității nemțene SĂBĂOANI. Două victime ÎNCARCERATE

AFT Z1 227 scaled - News Moldova

Despre Asociația Act For Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat. În 2019 și 2022, Act for Tomorrow a realizat alte două evenimente de curățenie pe malurile lacului Bicaz, cu peste 400 de voluntari veniți din toate colțurile țării, care au colectat în total peste 10 tone de deșeuri.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top