Connect with us

PINALTI, fostul PRIMAR de Piatra Neamţ, trimis la ÎNCHISOARE în această seară pentru 4 ani și 6 luni

Neamt

PINALTI, fostul PRIMAR de Piatra Neamţ, trimis la ÎNCHISOARE în această seară pentru 4 ani și 6 luni

Gheorghe Ştefan, cunoscut mai mult sub porecla Pinalti, fost primar de Piatra Neamţ, a primit o nouă condamnare definitivă.

Patru ani şi şase luni de închisoare au dispus judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, iar în dosar, numit de presă Giga TV, au mai fost condamnaţi Viorel Hrebenciuc, la trei ani de închisoare, fosta şefă a CNA Laura Georgescu, la patru ani şi patru luni de închisoare, dar şi Narcisa Iorga, fostă membră CNA, la o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

Pedepsele dispuse de prima instanţă care a judecat dosarul au fost:  Viorel Hrebenciuc, 3 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Ştefan, 3 ani şi 9 luni de detenţie, Laura Georgescu, 4 ani şi 4 luni, iar Narcisa Iorga, 3 ani.

Procurorii au susţinut că pe 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de Ştefan, pe motiv că nu a difuzat programe mai mult de 96 de ore. Apoi, Narcisa Iorga a fost cea care l-a îndrumat pe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga Tv intenţiona să o formuleze.

Lui Pinalti i s-a indicat să ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, iar acesta a apelat la Laura Georgescu. Şi problema Giga Tv a fost “rezolvată”, contestaţia fiind admisă, însă peste ani s-a ajuns la condamnări definitive pentru acuze de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, abuz în serviciu şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Gheorghe Ştefan a mai fost condamnat, în 2016, la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dosarul a fost unul de răsunet nu doar în Neamţ, ci în România şi avea drept miză traficul de influenţă pentru achiziţionarea unor licenţe Microsoft.

O altă condamnare, de 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, a fost dispusă în 2018, în dosarul Strong Montaj, în care Pinalti a fost acuzat de spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Noua condamnare, în dosarul televiziunii Giga TV, vine în condiţiile în care fostul edil pietrean se bucura de libertate, fiind liberat condiţionat.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top