Connect with us

PLOUĂ cu AVARII la rețelele de APĂ din Neamţ! APA SERV intervine cu mari ÎNTÂRZIERI

Neamt

PLOUĂ cu AVARII la rețelele de APĂ din Neamţ! APA SERV intervine cu mari ÎNTÂRZIERI

Reţelele de apă din Neamţ cedează într-un ritm “alert”, iar Apa Serv intervine după zile întregi de la apariţia “artezienelor” din asfalt

Gradul de nemulţumire al nemţenilor este în corelaţie directă cu desele avarii şi întreruperi ale furnizării apei în această perioadă cu călduri caniculare şi supărarea lor este amplificată de faptul că ştiu că vor plăti apa ce curge în neştire, chiar şi două, trei zile, pînă intervin angajaţii Apa Serv.

Spre exemplu, luni, 12 iulie, doar pănă la ora prânzului erau deja anunţate patru intervenţii pentru remedierea unor avarii.

“Pentru remedierea unor avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Municipiul Piatra Neamț.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile:
– Lotrului, Trotuș, Siret, Milcov, Sucevei, Putnei, Olteniei de la ora 09:30 – 15:30
– Bulevardul Nicolae General Dăscălescu (de la intersecție cu str. Dimitrie Bolintineanu până la intersecție cu str. Mioriței) de la ora 09:30 – 15:00”.

Probleme cu apa până la… miezul nopţii

Alt anunţ prin care li se comunică cetăţenilor dintr-un oraş şi trei comune că nu vor avea apă până târziu în crucea nopţii sună astfel:

“Pentru realizarea unei interventii la conducta magistrală de aducțiune a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar  furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă  in data de 13.07.2021 in intervalul  orar 09.00-20.00.
Vor fi afectaţi utilizatorii din:
– Comunele: Dumbrava Roșie, Săvinești, Zănești;
Orașul Roznov și satele Slobozia și Chintinici.
Nu vor fi afectați utilizatorii din Satul Traian din Comuna Zănești.

Deşi terminarea lucrărilor este estimată a se realiza în jurul orei 20.00, având în vedere timpul necesar pentru încărcarea instalaţiilor şi a situaţiilor generate de inerţia şi reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei cu presiune optimă se va realiza în data de 13.07.2021 începând cu ora 24.00.”

Probleme şi în zona Târgu Neamţ

Nici zona Târgu Neamţ nu este ferită de probleme: “Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț între orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Horia Cloșca și Crișan, Câmpului, Unirii, Ozanei, Alexandru Vlahuță, Vânătorului, Victoriei și Gheorghe Doja”.

Şi nu e singurul anunţ de acest gen: “Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț între orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Mărăști, Prof Ungureanu, Dr.Ulea”.

Iar “ritmul” acesta, de patru, cinci astfel de anunţuri zilnic, e ceva obişnuit şi ţine de luni întregi. Motivul invocat? Reţeaua e veche, cu peste 20 de ani peste perioada de exploatare, iar reparaţiile înseamnă de fapt nişte cârpeli pe o infrastructură ce e practic o sită.

Iar reprezentanţii administraţiei, fie că vorbim de primării de oraşe sau de comune, fie că vorbim de cei de la vârful judeţului, respectiv Consiliul Judeţean Neamţ, în subordinea căruia este compania furnizoare de apă, ridică din umeri, motivează că nu au fondurile necesare pentru a înlocui reţeaua sau aruncă pisica responsabilităţii de la unii la alţii.

Cât priveşte compania de apă, Apa Serv, reprezentanţii acesteia au spus că ei nu doar că nu au fondurile necesare pentru o astfel de investiţie, dar nici nu consideră că ar fi de datoria lor să intervină pentru înlocuirea țevilor.

Pe cale de consecinţă, înţelegem că directorii Apa Serv sunt de părere că ei trebuie doar să încaseze banii de la nemţeni pentru un serviciu deplorabil. Şi, bineînţeles, să îşi încaseze şi ei lefurile care, în cazul directorilor, depăşesc 10.000 lei brut, lunar.

Izvorul miraculos de lângă cimitir

O altă problemă este întârzierea cu care se intervine la unele avarii. Motivată prin numărul mare al acestora şi numărul mic de angajaţi care pot interveni. Dincolo de explicaţii, un lucru este cert: în cele două, trei sau chiar patru zile până se intervine la unele avarii curge apă în neştire pe străzile judeţului.

Un astfel de caz înregistrat recent a fost la Dumbrava Roşie. Din asfaltul străzii care duce la cimitirul din localitate, strada Zimbrului, a îzvorât apă încă de joi, 8 iulie. Până duminică nu a intervenit nimeni, deşi locul e la câteva sute de metri de casa lui Ioan Păcală, un personaj cu state vechi la Apa Serv şi care a fost la un moment dat chiar director general. E drept că interimar. Dar a ocupat şi alte funcţii de conducere, printre care şi cea de director… tehnic.

Oricum, abia luni, 12 iulie se previziona că se va interveni. Câtă apă a curs în cele patru zile? Nimeni nu poate şti. Ce se poate şti este că pierderile se vor regăsi în facturile amărâţilor.

Care amărâţi s-au revoltat: “Măcar de s-ar sesiza cei nominați, asfaltul de pe strada Zimbrului e făcut flenduri de cei de la Asa Serv. Mai acum o lună au săpat cam la 200 metri de cimitir și aşa a rămas, mare păcat, că ce a fost făcut este distrus de Apa Serv, e doar unul dintre comentariile celor revoltaţi. Dar ce folos?

Pentru ca tabloul unei incompetenţe administrative uriaşe, de care se fac vinovaţi toţi cei împlicaţi în administraţia locală, indiferent de culoare politică sau “nivel” administrativ, primării, consiliu judeţean, să fie complet mai adăugăm că după o intervenţie la o avarie timp de câteva ore apa care curge la robinete este plină de rugină şi total de nefolosit în gospodării.

Cât despre tarifele practicate… e deja de notorietate că judeţul Neamţ a fost constant şi este în TOP 10 preţuri la apă şi canal la nivel naţional.

VEZI AICI: 

SALARII de LUX pentru conducerea Apa Serv NEAMT! Servicii PROASTE iar prețurile s-au MAJORAT din nou

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top