Connect with us

Posibil conflict de interese pentru un primar din NEAMT! Este implicat și clubul de fotbal din localitate

Neamt

Posibil conflict de interese pentru un primar din NEAMT! Este implicat și clubul de fotbal din localitate

Primarul unei comune din Neamţ, vizat de un posibil conflict de interese

El este suspectat de conflict de interese pentru că “activează și este legitimat ca jucător şi ocupă inclusiv funcția de antrenor a echipei de fotbal din localitate, echipă finanțată și subordonată Primăriei și consiliului local Costișa”.

În sesizarea transmisă redacţiei News Moldova sunt explicate motivele pentru care există suspiciunea unui conflict  de interese:

“Prin prezenta vă aduc la cunoștință faptul că în cadrul primăriei comunei Costișa, Judeţul Neamț, există suspiciunea unui conflict  de interese, și anume:

Domnul Berbecariu Dorel, primar în comuna Costișa, Judeţul Neamț, activează și este legitimat ca jucător, și conform site-ului AJF Neamț, ocupă inclusiv funcția de antrenor, a echipei de fotbal din localitate, echipă finanțată și subordonată Primăriei și consiliului local Costișa.

Am constatat că la data aprobării proiectelor de buget atât în anul 2021 cât și acum în  2022, aceasta a votat în mod repetat bugetele comunei, el fiind beneficiar a veniturilor lunare de la bugetul local. Mai mult, acesta a activat în cadrul echipei de fotbal inclusiv înainte de 2020, în perioada când era viceprimar”.

De partea cealaltă, primarul pasionat de fotbal susţine că lucrurile nu stau aşa.

“La momentul 2016, cu trei luni înainte de a candida eu am o hotărâre judecătorească în urma căreia nu mai fac parte din Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Sportive. Deci nu se pune problema de vreun conflict de interese. Jucător mai sunt, ocazional, uneori, dar asta nu are nicio legătură”, a declarat primarul Dorel Berbecariu.

Întrebat punctual dacă a primit sau primeşte bani ca jucător, acesta a declarat urmatoarele: “Nu se practică să fie vreo remuneraţie. Şi nici factor de decizie nu sunt… Pentru că eu ştiam de acest lucru, vă daţi seama. Până în aprilie 2016, da, eu eram preşedintele asociaţiei sportive, cu tot ce presupune acest lucru. Ştiind că voi candida pentru consiliul local, am făcut cerere pentru a renunţa la acea funcţie.

Cât priveşte partea cu jucător, vă pot spune că până la a ajunge primar mergeam mai des, dar ulterior vă daţi seama că nu mi-a mai permis timpul. Doar ocazional, ba chiar foarte rar”, a mai declarat primarul de Costişa.

Rămâne în atribuțiile instituţiilor abilitate să clarifice dacă e vorba sau nu despre conflict de interese.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top