Connect with us

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel ARSENE: „Consiliul Județean Neamț sprijină fermierii nemțeni prin diverse proiecte pe care le derulează”

Neamt

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel ARSENE: „Consiliul Județean Neamț sprijină fermierii nemțeni prin diverse proiecte pe care le derulează”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a făcut anunțul conform căruia Consiliul Județean Neamț sprijină fermierii nemțeni prin diverse proiecte pe care le derulează

„Ieri,18.05.2022, reprezentanți ai instituției au participat la conferința care a avut ca principal scop sprijinirea fermierilor din județul nostru în procesul de accesare a fondurilor europene puse la dispoziție din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

În 2020, Consiliul Județean a înființat Asociația Cluster „Produs în Neamț“, care reunește producătorii locali, îi ajută să își promoveze produsele și le facilitează intrarea pe noi piețe de desfacere.

Asociația desfășoară activități care contribuie la dezvoltarea sectorului agricol nemțean, prin promovarea produselor bio, certificate sau tradiționale, valorificarea materiilor prime naturale locale care diferențiază zona noastră de alte regiuni, precum și stimularea mediului economic prin crearea unui sistem de colaborare între producători, care să aducă aprecierea produselor din Neamț, în toată lumea.

Printre activitățile pe care le derulează Consiliul Județean se numără și susținerea tuturor GAL-urilor care activează în Neamț, prin organizarea unor evenimente prin care activitatea acestora este promovată la nivel regional, național și internațional.

Aceste parteneriate, care reunesc reprezentanții mediului privat, ai sectorului public și ai societății civile, sunt cele care implementează proiecte de dezvoltare în zona rurală, iar în prezent, din totalul de 83 de unități administrativ-teritoriale din Neamț, 80 sunt membre în nouă GAL-uri.

De asemenea, pentru dezvoltarea economică a zonei, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Neamț pentru perioada 2022-2030 este prevăzută realizarea unui sistem integrat de valorificare a produselor agroalimentare „AgriFOODHub“, care va fi depus cât mai curând spre finanțare.

Prin intermediul acestui proiect, Consiliul Județean Neamț vine în sprijinul producătorilor locali din sectorul agricol și își propune să realizeze o infrastructură zonală prin intermediul căreia să creeze un lanț valoric integrat „Farm to Fork“.

Amplasată astfel încât să acopere întreg județul, infrastructura creată prin investiție va cuprinde zone de colectare, depozitare, procesare și comercializare.

Produsele vor fi valorificate și în afara județului, urmărindu-se crearea unui brand al produselor locale și comercializarea acestora în spații special amenajate din marile lanțuri de retail, sub marca „Produs în Neamț.”, a declarat Ionel Arsene. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top