fbpx
Connect with us

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel ARSENE: „Se toarnă asfalt la Trifești, pe Lotul 1 din Axa rutieră strategică 3 PIATRA-NEAMȚ – BACĂU”

Neamt

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel ARSENE: „Se toarnă asfalt la Trifești, pe Lotul 1 din Axa rutieră strategică 3 PIATRA-NEAMȚ – BACĂU”


Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că a început să se toarne asfalt la Trifești, pe Lotul 1 din Axa rutieră strategică 3 Piatra-Neamț – Bacău

„Condițiile meteo prielnice din ultima perioadă au permis execuția lucrărilor de supralărgire și realizare a fundației unui sector de drum din localitatea Trifești, fiind create condițiile pentru turnarea primului strat de asfalt, pe o lungime de 5 km, în cadrul Proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău –Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“

Pe același tronson de drum, pe raza comunei Trifești, se lucrează și la reconstrucția a trei poduri care vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trafic și la realizarea obiectivelor proiectului.

În același timp, se lucrează și la amenajarea intersecției cu drumul DN15 D Piatra-Neamț – Roman. Prin proiect este prevăzută și supralărgirea cu o nouă bandă de circulație a drumului național, până în intravilanul localității Horia.

Acest tronson de drum va beneficia și de iluminat stradal pe timp de noapte.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.

În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.

Lucrările au început astă toamnă, cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamț, care era în stare avansată de degradare, creând mari probleme șoferilor, și pe tronsonul Ion Creangă – Icușești, limita cu județul Bacău.

Este un proiect complex, de importanță regională, care va dezvolta județul nostru din punct de vedere economic! De aceea vreau ca lucrările să se realizeze cât mai repede cu putință și în cele mai bune condiții!”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. 

News Moldova îți recomandă și ...   Oana BULAI, deputat PSD de Neamț: "Familia este și va rămâne pilonul de bază al societății!"


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul economic regional

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top