Connect with us

Primăria Municipiului PIATRA-NEAMȚ a definitivat proiectul de buget pentru anul 2022

Neamt

Primăria Municipiului PIATRA-NEAMȚ a definitivat proiectul de buget pentru anul 2022

În acest an bugetul total este cel mai mare din ultimii ani, veniturile totale fiind de aproape 300.000.000 lei. Astfel, municipiul va avea la dispoziție în acest an cel mai mare buget pentru investiții pe care l-a avut vreodată Municipiul Piatra-Neamț, de 3 ori mai mare decât fondurile disponibile pentru investiții anul trecut.

Totodată, în acest an va fi alocată cea mai mare sumă pentru proiectele cu bugetare participativă, respectiv 500.000 lei.

Cele mai importante direcții de care s-a ținut cont în realizarea bugetului din acest an sunt:

  • Asigurarea implementării în bune condiții a proiectelor europene aflate în derulare
  • Prioritizarea investițiilor
  • Diminuarea datoriei publice
  • Asigurarea funcționării aparatului administrativ

În următoarele zile se vor organiza dezbateri on-line cu reprezentanții principalelor categorii socio-profesionale, astfel încât aceștia să poată exprima propuneri privind structura bugetului și prioritizarea investițiilor.

„Îmi doresc ca la consultările publice participarea să fie cât mai numeroasă pentru că vorbim despre un buget care se va concretiza în investiții și proiectele de dezvoltare a orașului. În această etapă bugetul poate suferi modificări, se poate ajunge la o variantă optimizată, de aceea îi invit pe toți cei interesați să vină cu propuneri” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Dezbaterile se vor desfășura după următorul program:

  • Joi, 20 ianuarie, ora 14.00 –reprezentanți din domeniul educației
  • Vineri, 21 ianuarie, ora 12.00 – mediul de afaceri
  • Marți, 25 ianuarie 12.00 – reprezentanții ONG-urilor.

Proiectul de buget a fost postat pe site-ul municipiului în data de 12 ianuarie și poate fi consultat la link-ul următor: https://www.primariapn.ro/dezbateri/-/asset_publisher/d8F7ynMHzZPK/event/id/5084819?redirect=http%3A%2F%2Fwww.primariapn.ro%2Fdezbateri%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_d8F7ynMHzZPK%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1 .

Până pe data de 27 ianuarie proiectul de buget se află în dezbatere publică, urmând ca după perioada de contestații să fie supus aprobării Consiliului Local în ședința din data de 4 februarie 2022.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top