fbpx
Connect with us

Primăria PIATRA NEAMŢ scoate din nou la LICITAŢIE reparaţia pasarelei de peste râul Bistrița. Au fost alocaţi mai mulţi BANI

Neamt

Primăria PIATRA NEAMŢ scoate din nou la LICITAŢIE reparaţia pasarelei de peste râul Bistrița. Au fost alocaţi mai mulţi BANI


Primăria Piatra Neamţ este dispusă să scoată mai mulţi bani din visterie pentru a repara pasarelei de peste râul Bistrița, care duce la Ştrand

În acest sens, a iniţiat recent o nouă procedură de achiziţie, după mai multe încercări nereuşite, iar de această dată suma pusă la bătaie este de 2.073.666,91 lei.

Procedura de achiziţie se doreşte a fi finalizată pe 21 decembrie, criteriul de atribuire a rămas acelaşi, respectiv preţul cel mai scăzut, însă, după cum am precizat, suma a crescut, de la 1,2 milioane de lei, cât era la un moment dat, la peste două milioane de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Creșterea capacității administrative a ADR Nord Est finanțată distinct de Comisia Europeană

Rămâne de văzut dacă noua valoare va atrage firme interesate. La trecutele proceduri, nicio firmă, care să îndeplinească şi cerinţele din caietul de sarcini, nu a depus vreo ofertă, astfel că puntea a rămas nereparată, dar şi şi închisă accesului pietrenilor.

Se doreşte aducerea pasarelei metalice la o stare tehnică corespunzătoare desfăşurării circulaţiei pietonale. Prin lucrările ce se vor executa, vor fi remediate următoarele defectele principale ale pasarelei: deformarea curbei cablurilor principale; deformarea căii la trecerea de grupuri compacte de pietoni care merg în aceeași cadență; suprapunerea deformaţiilor în plan vertical longitudinal cu cele din plan orizontal transversal, rezultînd instabilitatea generală pentru circulaţia pietonilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Un accident cu bicicleta i-a adus SFÂRȘITUL unui bătrân din județul Neamț

De asemenea se mai doreşte rezolvarea problemelor presupuse de deformarea remanentă în timp a cablurilor datorată încărcărilor permanente şi temporare, suprasolicitarea cu oameni ca urmare a dezvoltării zonei ştrand (fenomenului de oboseală a cablurilor); cedări ale elementelor de prindere – bride, plăcuţe metalice; defecte de suprafaţă ale fundaţiilor şi elevaţiei cadrului din beton armat; degradarea avansată a parapetului – țeavă străpunsă de rugină; degradări ale podinei.

La sfârşitul lunii iulie, puntea a fost închisă circulaţiei, lucru explicat de primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, prin aceea că a avut de ales între o soluţie nepopulară – închiderea circulaţiei, dar pentru siguranţa pietrenilor, şi una populară – de a permite în continuare circulaţia, dar care ar fi reprezentat un pericol pentru cei care ar fi traversat puntea.

News Moldova îți recomandă și ...   Florentina MOISE, inspector școlar general al județului Neamț: "Peste 7.000 de elevi și preșcolari din județul Neamț primesc, de azi, carduri cu câte 500 de lei pentru rechizite și materiale necesare procesului de educație"

Ulterior au fost organizate mai multe licitaţii, însă până în prezent lucrarea nu a fost adjudecată. Rămâne de văzut dacă de această dată va fi cu noroc.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top