fbpx
Connect with us

Primăria Roman a găsit o soluție convenabilă pentru gestionarea deșeurilor vegetale

Primăria Roman a găsit o soluție convenabilă pentru gestionarea deșeurilor vegetale - News Moldova

Neamt

Primăria Roman a găsit o soluție convenabilă pentru gestionarea deșeurilor vegetale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Începând de săptămâna viitoare, Primăria Municipiului Roman a anunțat că va colecta gratuit deșeurile vegetale de la locuitori

Această inițiativă a fost luată în urma anunțului operatorului de salubrizare că va percepe costuri pentru colectarea deșeurilor vegetale, începând de luna aceasta.

Până în prezent, operatorul de salubrizare asigura gratuit serviciul de preluare a acestui tip de deșeuri, deși acesta nu era specificat în contractul de delegare.

„Începând de luni, 19 iunie 2023, Primăria Municipiului Roman va colecta gratuit materialul vegetal de la populație!

Am luat această inițiativă pentru a veni în sprijinul romașcanilor, în urma anunțului făcut de operatorul de salubrizare, de acum trei săptămâni, conform căruia colectarea deșeurilor vegetale ar fi devenit un serviciu contra cost.

Echipele Direcției de Servicii Edilitare, împreună cu utilajele noastre, vor fi responsabile de colectarea materialului vegetal din zonele care vor fi special marcate în această perioadă.

Pentru cei care locuiesc la apartament, asociațiile de locatari vor fi informate și vor putea solicita ridicarea materialului vegetal depus, ori de câte ori este necesar.

În ceea ce privește romașcanii care locuiesc la case, ne dorim să ridicăm materialul vegetal săptămânal, în ziua următoare colectării deșeurilor menajere. Astfel, dorim să creăm o soluție convenabilă și eficientă pentru gestionarea acestor deșeuri.

Materialul vegetal ridicat de pe domeniul public va fi predat operatorului, la stația de sortare de pe strada Plopilor, după Cersanit.

Am căutat soluții pentru a oferi acest serviciu și pentru a demonstra că administrația noastră locală este preocupată de nevoile comunității. a subliniat primarul, Leonard Achiriloaei.

Primăria Roman dorește să faciliteze colectarea deșeurilor vegetale pentru comunitate, asigurând echipamente și personal dedicat pentru a ridica materialul vegetal în zonele marcate.

În plus, aceste măsuri vor fi extinse și pentru locatarii de apartamente prin intermediul asociațiilor de locatari.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top