fbpx
Connect with us

PROIECT de 14,5 MILIOANE lei la Târgu NEAMŢ – Infrastructură ŞCOLARĂ şi spaţii verzi MODERNIZATE

targ proiect - News Moldova

Neamt

PROIECT de 14,5 MILIOANE lei la Târgu NEAMŢ – Infrastructură ŞCOLARĂ şi spaţii verzi MODERNIZATE


Primăria Târgu Neamţ face progrese reale în implementarea unui proiect de peste 14,5 milioane de lei

Recent, a fost demarată procedura de achiziţie pentru serviciile de proiectare pentru proiectul “Îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaţionale, culturale şi recreative din oraşul Târgu Neamţ”.

Suma pusă la bătaie a fost de 295.300 lei, pentru studiile şi documentaţiile necesare, plus proiect tehnic şi asistenţă tehnică.

Revenind la proiectul în sine, acesta face parte din Programul Operaţional Regional (P.O.R.) 2014 – 2020, privind sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale si îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

News Moldova îți recomandă și ...   Patronul unui automat cu ţigarete electronice din Roman, AMENDAT cu 10 000 de lei. Care a fost cauza

Se are în vedere modernizarea unor clădiri ce ţin de infrastructura educaţională, dar şi reabilitarea unor spaţii verzi şi parcuri.

Vor fi modernizate două clădiri cu destinaţia de învăţământ, respectiv Grădiniţa nr.1-Corp C2 şi Colegiul Naţional Ştefan cel Mare – Corp B (fosta Școală nr. 5). Cele două clădiri vor fi complet reabilitate şi dotate cu echipamente moderne care vor asigura confortul elevilor: înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, refacerea instalațiilor interioare existente (electrice, sanitare, încălzire), refacerea finisajelor interioare și exterioare, schimbarea echipamentelor din centrala termică, asigurarea de energie regenerabilă (panouri fotovoltaice), amenajarea unui teren de sport cu nocturnă și gazon sintetic (fosta Școala nr. 5), amenajarea spațiilor verzi, amplasarea de containere subterane pentru colectare selectivă, dotarea unităților de învățământ cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice.

News Moldova îți recomandă și ...   Profesor de sport din Neamț condamnat la 5 ani de închisoare pentru agresiune sexuala asupra elevilor săi minori

Terenul de sport al Colegiului Naţional Ştefan cel Mare – Corp B va fi reabilitat în întregime urmând să fie prevăzut şi cu nocturnă.

De asemenea va fi modernizat Parcul Unirea, avându-se în vedere reabilitarea spațiului verde și a aleilor, amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, stâlpi iluminat), amplasarea unei fântâni arteziene.

Şi Parcul Grădina Publică va fi modernizat avându-se în vedere reabilitarea spațiului verde și a aleilor, amplasarea de mobilier urban (bănci, pergole, coșuri de gunoi, jardiniere, stâlpi iluminat), amenajarea unui loc de joacă, dar şi amplasarea de containere subterane pentru colectare selectivă.

News Moldova îți recomandă și ...   Operațiune de amploare în Neamț: PESTE O TONĂ DE CANABIS confiscată de la o rețea de traficanți. Procurorii DIICOT au reținut mai multe persoane

În plus, şi spaţiile verzi din faţa Cinematografului Ozana vor intra într-un amplu proces de modernizare constând în reabilitarea spațiului verde și a aleilor, amplasarea de mobilier urban (bănci, pergole, coșuri de gunoi, jardiniere, stâlpi iluminat), amplasarea unei fântâni arteziene, amplasarea de containere subterane pentru colectare selectivă.

Valoarea totală a investiţiei este de 14.598.291,30 lei inclusiv TVA. Contribuția proprie în proiect a Orașului Târgu-Neamț este de doar 303.147,43 lei, din care: 291.737,43 lei reprezintă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului și 11.420,00 lei reprezintă valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului 2023.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top