fbpx
Connect with us

Razie printre cerșetorii din Piatra Neamț

Razie printre cerșetorii din Piatra Neamț - News Moldova

Neamt

Razie printre cerșetorii din Piatra Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Acțiune comună în Municipiul Piatra Neamț, pentru informarea cerșetorilor cu privire la asistența socială

În ultima perioadă, fenomenul cerșetoriei s-a înmulțit în municipiul Piatra Neamț, fapt ce a generat preocupare și sesizări din partea cetățenilor.

În acest context, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț au solicitat sprijinul polițiștilor locali de ordine publică pentru a desfășura o acțiune comună ce viza identificarea și informarea persoanelor fără adăpost și a celor ce cerșesc, în legătură cu modalitățile legale de acordare a măsurilor de asistență socială.

Acțiunea a avut loc în toate cartierele municipiului Piatra Neamț, cu accent pe zonele cunoscute ca fiind frecventate de către persoanele care cerșesc.

În cadrul acțiunii s-au identificat 18 oameni fără adăpost

Polițiștii locali au identificat și legitimat un număr de 18 oameni fără adăpost sau care se dedicau cerșetoriei, majoritatea fiind din Piatra Neamț.

Celor identificați li s-au furnizat informații cu privire la datele și procedurile de depunere a dosarelor pentru solicitarea unei locuințe sociale, documentele necesare pentru obținerea ajutorului social și chiar actele de identitate.

Persoanelor fără adăpost din alte comune sau orașe li s-a recomandat să se adreseze serviciilor de asistență socială din localitățile de domiciliu, pentru a beneficia de sprijinul corespunzător.

De asemenea, cerșetorii au fost îndrumați să se cazeze la Centrul Speranța, unde ar fi putut beneficia de măsurile de protecție socială aplicabile în astfel de cazuri.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor identificate au refuzat această opțiune, optând să-și continue viața pe străzi, fără a renunța la obiceiurile zilnice.

Irina Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra Neamț, a subliniat importanța acțiunilor de informare și sprijin pentru persoanele aflate în situații de dificultate socială.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top