fbpx
Connect with us

Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț

reteta-de-succes!-crescatorie-de-prepelite-la-o-microferma-din-zanesti,-neamt

Neamt

Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova

Este imposibil să nu fi auzit de calitățile oului de prepeliță. Acest aliment înglobează o cantitate impresionantă de vitamine și este recunoscut pentru efectele sale benefice în rezolvarea unor probleme grave de sănătate, precum afecțiuni ale inimii, stomacului sau ale sistemului circulator

Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova

Printre prepelițe la microferma din Zănești

Oul de prepeliță constituie, deci, un produs foarte util și apreciat de consumatori, ne spune Costin Constantin, un crescător de prepelițe din localitatea Zănești, județul Neamț, care de 21 de ani se ocupă de această activitate.

Nemțeanul susține că viața i s-a schimbat în bine datorită acestei mici păsări: în primul rând, consumul zilnic de ouă i-a îmbunătățit sănătatea, lui și familiei lui, iar în al doilea rând, veniturile pe care le obține din comercializarea ouălor sau a cărnii sunt mai mult decât mulțumitoare.

Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova,,Puțin și bun!”

După atâția ani de trudă, crescătoria numără un efectiv de cca. 500 de prepelițe din matcă, iar scumpirile din anul acesta îl forțează pe nemțean să producă calitate pentru a rămâne pe piață, astfel producția pe lună nu este mai mare de 6.000-7.000 de ouă, fie vară, fie iarnă.

„De 21 de ani m-am îndrăgostit ireversibil de prepelițe, niște păsări minunate ca aspect, cât și rentabile, în ceea ce privește calitățile produselor sale, ouă și carne. Deși, creșterea prepelițelor era o ramură aproape necunoscută în România, cu mult curaj și încredere am plecat spre a o cunoaște, cerceta și a mă bucura de calitățile bine cunoscute ale ouălor de prepeliță.

Din nevoia de a mânca sănătos și a oferi și altora, începutul a fost cu multe eșecuri și peripeții, numărul păsărilor fiind ridicat odată cu deslușirea acestei activități. Efectivul de păsări, nu a fost și nici acum nu este unul impresionant, mergând pe ideea – ,,Puțin și bun!”, ne mărturisește Costin Constantin.

Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova Rețetă de succes! Crescătorie de prepelițe la o microferma din Zănești, Neamț - News Moldova

În anul 2022, prețul oului de prepeliță s-a majorat cu 10 Bani!

An de an, călătoria a continuat, vremurile s-au schimbat și trecând prin mai multe etape cu dealuri și văi, iată-ne în fața celui mai mare val de scumpiri, pe toate planurile, ne specifică crescătorul nemțean.

„Nu a fost de ajuns seceta acerbă din anul 2022, a venit războiul în apropierea graniței și de aici au început semnele de întrebare – ,,Se mai merită sau nu?”, – ,,Da, se merită să muncești pentru produse proaspete și de calitate!”. Am rămas constanți în producție, doar cu ajutorul clienților care au înțeles situația, și ne solicită ouă și carne.

Scumpirile ne forțează să producem calitate pentru a rămâne pe piață. Am încercat ca o parte din scumpirea aplicată produselor să o suportăm din micul nostru câștig, astfel de la 0,30 lei un ou în anul 2021, am mărit prețul la 0,40 lei, fără a face rabat la calitate. Cât despre viitor … doar ne dorim să fim sănătoși și v-om mai vedea. Așa cum bine ați înțeles – ,,Puțin și bun!”, producția pe lună nu este mai mare de 6.000-7.000 de ouă, fie vară, fie iarnă, suficiente pentru familie, clienți și necesarul nostru de ouă pentru incubat“, mai spune fermierul.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top