fbpx
Connect with us

România a impus Ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul din România cu 40 de persoane

România a impus Ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul din România cu 40 de persoane - News Moldova

Neamt

România a impus Ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul din România cu 40 de persoane

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


România a impus joi, 8 iunie, Ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul din România cu 40 de persoane. Aceasta înseamnă că 11 diplomați și 29 de angajați tehnico-administrativ vor fi obligați să părăsească țara, conform comunicatului emis de Ministerul de Externe

Potrivit deciziei autorităților române, Federația Rusă trebuie să reducă numărul de poziții ocupate în România cu 51, din care 21 sunt poziții de diplomați și 30 sunt poziții de personal tehnico-administrativ.

Ca rezultat, numărul efectiv al personalului rus prezent în România trebuie să fie redus cu 40 de persoane, adică 11 diplomați și 29 de angajați tehnico-administrativ, conform informațiilor furnizate de G4media.

Diferența între numărul de poziții și numărul efectiv al personalului se datorează faptului că nu toate pozițiile din schema de personal rusesc din România sunt ocupate.

Această decizie a fost luată pe fondul relațiilor tensionate dintre București și Moscova, în urma invaziei ruse în Ucraina. În ultimii doi ani, Bucureștiul a expulzat mai mulți diplomați ruși, iar Kremlinul a răspuns în mod similar.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că ambasadorul Federației Ruse la București a fost notificat cu privire la această decizie în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice. Decizia autorităților române vizează reducerea personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Rusiei în România la un nivel apropiat de cel al personalului României în Federația Rusă.

Federația Rusă are la dispoziție maximum 30 de zile pentru a implementa această decizie. În caz contrar, Ministerul Afacerilor Externe al României va lua măsuri pentru retragerea acreditării unor membri ai personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Rusiei în România, pentru a se asigura respectarea plafonului impus pentru personalul Rusiei în țară.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top