fbpx
Connect with us

Salvamont NEAMȚ: mai puține intervenții față de anul trecut, dar cazuri mult mai grave

Salvamont NEAMȚ: mai puține intervenții față de anul trecut, dar cazuri mult mai grave - News Moldova

Neamt

Salvamont NEAMȚ: mai puține intervenții față de anul trecut, dar cazuri mult mai grave


În acest weekend, salvamontiștii din Neamț au fost implicați în gestionarea mai multor situații de urgență specifice sezonului estival

Punctele medicale ale bazelor Salvamont din Durău și Dochia au funcționat non-stop, oferind asistență medicală pentru entorse, traumatisme ușoare, insolatii, plăgi și escoriații, stări de epuizare și înțepături de insecte.

Baza Salvamont Dochia, amplasată la cea mai mare altitudine din Carpații Orientali (1750m), asigură intervenția rapidă în caz de urgență, în timp ce Baza Salvamont Durău este unicul punct de prim ajutor care deservește Stațiunea Durău și zonele înconjurătoare, având o capacitate de cazare de aproape două mii de locuri.

În weekend-ul recent încheiat, salvamontiștii nemțeni au avut de gestionat șase incidente specifice sezonului estival.

Două dintre aceste cazuri au implicat înțepături de viespi de pădure, care s-au produs în zona Piciorul lui Bucur, de-a lungul traseului către Cascada Duruitoarea.

Echipa Salvamont a marcat zona pentru a avertiza turiștii cu privire la prezența cuibului de viespi și a evita astfel eventualele incidente. De asemenea, au fost înregistrate și cazuri de entorse, traumatisme ușoare, insolatii și stări de epuizare.

Numărul intervențiilor a fost mai mic în ultima perioadă, față de anul trecut

Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, a declarat că deși numărul intervențiilor a fost mai mic în ultima perioadă față de anul trecut, cazurile au fost mult mai grave.

Acesta a menționat că volumul de muncă este foarte mare, având în vedere numărul mare de turiști care vizitează Masivul Ceahlău.

Infrastructura limitată și lipsa unui elicopter SMURD reprezintă provocări suplimentare pentru echipa Salvamont din Neamț.

Cu toate acestea, salvamontiștii se străduiesc să ofere asistență de calitate și să răspundă nevoilor de urgență în această zonă montană.

În ultimele 10 zile, au fost înregistrate șase cazuri de înțepături de viespi de pădure, două dintre ele având loc în acest weekend.

Doar unul dintre aceste cazuri a necesitat intervenția Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, deoarece persoana afectată a dezvoltat o reacție alergică mai severă.

Salvamontiștii rămân mobilizați și pregătiți să facă față cererilor de asistență și să ofere siguranță în mediul montan pentru toți cei care aleg să se bucure de frumusețea naturii din Neamț.

Sursa: zch.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top