fbpx
Connect with us

Schimbări la nivelul organizațiilor municipale ale PSD Neamț. Declarația Președintelui Daniel Harpa

Schimbări la nivelul organizațiilor municipale ale PSD Neamț. Declarația Președintelui Daniel Harpa - News Moldova

Neamt

Schimbări la nivelul organizațiilor municipale ale PSD Neamț. Declarația Președintelui Daniel Harpa

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cadrul conferinței de presă susținută pe 31 iulie, Președintele PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, a anunțat schimbări la nivelul organizațiilor municipale ale partidului

Conform declarațiile sale, acele schimbări au fost propuse în urma unei analize și au avut scopul de a îmbunătăți funcționarea partidului.

„Bună ziua, în primul rând.

Vă mulțumesc pentru că ați dat curs invitației Organizației PSD Neamț și pentru această conferință: o informare vis-a-vis de ultimele evenimente care le-am avut, dar ca să nu le spun evenimente, le voi numi ultimele decizii pe care le-am luat la nivel de organizații municipale, locale și în general, la nivel de organizație județeană.

Așa cum bine știți, astăzi, 31 iulie, am avut un comitet politic județean, unde am invitat primarii, parlamentari și președiniții de organizații locale pentru a supune la vot unele decizii, pe care le-am luat.

Precizez că orice decizii, este clar, nu se pot lua decât cu cu votul Consiliului politic.

Așa că, acum,  cred că suntem la un moment 0, la ceea ce înseamnă organizație județeană PSD Neamț.

Voi dezvolta acest lucru, întrucât în ultima perioadă, după cum știți, prin strategia pe care am creat-o și prin analiza pe care am realizat-o ultima perioadă la cele mai mari organizații locale, în special.

Și aici mă refer la Organizația Municipală, Piatra Neamț și Organizația Roman. Trebuie să facem tot posibil să câștigăm alegerile, care ne bat la ușă în anul 2024: toate cele patru rânduri de alegeri.

Consider că prin această decizie și prin această strategie pe care am gândit-o împreună cu colegii mei, astăzi (31 iulie) suntem într-o linie dreaptă, pe care partidul trebuie să meargă, indiferent de situație, de comentarii sau de supărări.

Astfel, am supus astăzi (31 iulie) la vot colegilor din Consiliul Politic ca: Președinte interimar la Organizația Municipală Piatra Neamț să fie domnul prefect Adrian Niță, până la terminarea acelor sondaje. Eu sper că sondajele vor fi gata în luna octombrie, cel târziu.

La Organizația Municipală Roman am preluat eu interimatul, până când vom avea și acolo candidatul.

Este clar, cel mai târziu în octombrie, candidatul la Roman și la Piatra Neamț va fi Președintele Organizației Municipale.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 31 iulie, am supus la vot și preluarea organizației interimar, ca și la Roman și Piatra Neamț, preluarea interimatului la orașul Târgu Neamț.

Vom avea un președinte interimar în persoana domnului Viceprimar Vasile Apopei, iar la Roznov, la fel, va fi interimar domnul Viceprimar Barna.

Legat de informațiile din mass media, cu privire la cele două mari în municipii, vreau să se înțeleagă destul de clar, faptul că noi nu suntem într-o dușmănie cu absolut nimeni.

De fapt, eu nu sunt în dușmănie cu nimeni. Nu am făcut absolut nimic, decât să construiesc ceea ce trebuie construit, așa cum v-am spus, prin strategia pe care o aplic la nivel de organizație județeană.

Deci, doamna deputat Oana Bulai va răspunde de Colegiu 4, va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă Colegiu 4.

Doamna face parte din echipa noastră, face parte din Organizația PSD Neamț. Astfel, s-a decis prin vot, ca doamna deputat Bulai să fie responsabilă de fostul Colegiu 4, de zona IV, adică de Municipiul Roman, în tot ceea ce înseamnă organizare pentru alegerile parlamentare și generale.

Pe zona Piatra Neamț, doamna Florentina Moise a primit votului tot astăzi, 31 iulie, să se ocupe de fostul Colegiu 1 și 2, și aici mă refer de Municipiul Piatra Neamți, plus localitățile Alexandru Cel Bun și Dumbrava Roșie.

Așadar, și doamna Moise, pe linie politică, are de lucru în zonele menționate anterior.”

Întrebat în ce calitate va lucra, Daniel Vasilică Harpa- președinte PSD NEAMȚ a răspuns că „În calitate de membru PSD și vicepreședinte în cadrul Organizației municipale”

În cadrul conferinței de presă, Daniel Vasilică Harpa a ținut să puncteze faptul că „Aceste lucruri le-am stabilit împreună cu colegii.

Sunt sigur de faptul că începând de astăzi sau mai bine spus, cu mult timp înainte, Organizația PSD Neamț nu își dorește altceva decât o politică corectă, o politică în sprijinul cetățeanului și să câștigăm cu toții alegerile din 2024.”

„Vă garantez că am fost și voi fi același om pe care l-ați cunoscut în anii din urmă”

„Au fost discuții, au fost două săptămâni de discuții în mass media și în cadrul Organizației Județene. Nu mi-as fi dorit acest lucru, nu mi l-am dorit niciodata.

Mare parte dintre dvs.  stiti ca eu nu sunt un tip conflictual, nu imi doresc si nu mi-am dorit fel de fel de lucruri care nu sunt la locul lor.

Dar vă garantez ca am fost si voi fi acelasi om care m-ați cunoscut in anii din urma.

Subiectul Piatra Neamț si Roman este închis.”

„Obligatoriu, toți parlamentarii noștri PSD Neamț, începând de joi până duminică, în fiecare zi vor fi prezenți pe raza UAT-urilor.”

„Începând de astăzi, 31 iulie, Adrian Niță și Subsemnatul (Daniel Vasilică Harpa), vom reorganiza într-un fel sau altul cele două organizații: Roman și Piatra Neamț.

Chiar mâine, 1 august, voi avea o întâlnire cu Biroul Municipal Roman, chiar și cu fosta Președintă, cu doamna deputat Bulai.

Vom stabili o strategie de viitor, cum vom face ca până la anunțarea candidatului, Organizația Municipiului Roman să funcționeze corespunzător.

La fel, la Piatra Neamț, Adrian Niță va stabili cât de repede posibil o întâlnire cu reprezentanții organizației, cu membrii organizației și voi fi și eu prezent, atunci când voi fi invitat.”

Țin să subliniez faptul că, obligatoriu, toți parlamentarii noștri PSD Neamț, începând de joi până duminică, în fiecare zi vor fi prezenți pe raza UAT-urilor, acolo unde au în subordine fiecare colegiu în parte.

Și aici mă refer la tot ceea ce înseamnă tot ceea ce înseamnă organizații, tot ceea ce înseamnă primari.

Parlamentarii vor merge la discuții, cel puțin de două ori pe săptămână, pentru a afla care sunt problemele primarilor și a Președinților de organizații, ca să evităm discuțiile pe care le-am întâlnit în anii din urmă.”

„Cel care se va plasa pe locul întâi, va fi candidatul nostru și obligatorul va fi și Președinte de organizație”

„Este clar, stabilit și prin vot: parlamentarii noștri vor merge pe fiecare localitate în parte și voi fi informat cel târziu, în cursul zilelor de luni, cu privire la problemele apar în fiecare organizație în parte.

Revenind la cele două organizații mari și nu numai, în special la organizațiile unde nu avem primari, acolo este clar că, în cadrul PSD, există o competiție.

Sigur că vorbim despre o competiție bazată, în primul rând, pe respect și pe valoarea fiecărui candidată.

Știm cu toții că, atât la Roman, cât și la Piatra Neamț sau la organizațiile unde nu avem primari, există o competiție clară între multe persoane care doresc să candideze la funcția de primar.

Ca urmare, după terminarea obiectivelor pe care le-am propus și după terminarea strategiei, cel care se va plasa pe locul întâi, va fi candidatul nostru și obligatorul va fi și Președinte de organizație.

Repet: Partidul Social Democrat este un partid, în primul rând, care vine în sprijinul oamenilor.

În cadrul organizației noastre există libertate maximă, dar să nu uităm de respect și de sinceritate.

Așa că, atât la Roman, la Piatra Neamt și în celelalte localități, persoana care va sta cel mai bine în sondaj, va candida la primăriile respective.

Cine va sta cel mai bine sondaj, acela va fi Președinte de organizație și candidatul nostru. Sigur, cu aplicare pe strategia pe  care o avem în derulare și pe ceea ce ne dorim.

 Ce îmi doresc eu? În primul, să fie un candidat vertical, serios și care să fie sincer față de alegători și față de ceea ce își propune să facă în următorii 4 ani.”

 „ Dacă doamna Moise și doamna Bulai își doresc, vor fi în sondaj, vor fi pe locul întâi, atunci vor prelua organizația. Ceea ce nu cred.

La întrebarea „Dacă la Piatra Neamț va ieși pe primul loc Florentina Luca Moise și la Roman, Oana Bulai, atunci cine sunt candidații la Piatra Neamț și la Roman și cine sunt Președinții?”

Harpa a răspuns: „Dacă discutăm astăzi de doamna Moise și de doamna Bulai, atunci nu cred că pot să vă spun acest lucru.  Cred că dumnealor nu vor candida la Piatra Neamț sau la Roman.

Totuși, dacă vor dori să candideze și vor fi pe locul 1, atunci vor fi Președinte de organizație. Dacă doamna Moise și doamna Bulai își doresc, vor fi în sondaj, vor fi pe locul întâi, atunci vor prelua organizația. Ceea ce nu cred.”

Presa a solicitat câteva nume ale candidaților, însă Harpa a răspuns că acestea se vor afla abia după terminarea sondajelor.

La întrebarea dacă vor fi prinse în sondaje și persoane care acum nu sunt în PSD sau nu sunt în membrii PSD, Daniel Harpa a răspuns că:

„În tot județul Neamț, și în Piatra Neamț și Roman vom avea în sondaj inclusiv candidați sau persoane care nu sunt în PSD sau care nu fac politică la momentul de față.”

„Am o strategie pe care vreau să o aplic la tot ceea ce înseamnă organizații locale, în special pe Roman și Piatra Neamț”

„Am o strategie a mea, în calitate de Președinte de organizație, pe care vreau să o aplic la tot ceea ce înseamnă organizații locale.

Eu nu am mazilit pe nimeni, nu a fost niciun scandal! Mi-aș fi dorit din tot sufletul să am aceste discuții în interiorul partidului, dar fiind cea mai mare organizație din județul Neamț, s-au mai răsuflat unele lucruri, care trebuiau să rămână în cadrul organizației județene.

Din perspectiva Președintelui interimar Daniel Harpa, Oana Bulai și Florentina Moise sunt foarte bune membre PSD, nu au greșit fundamental cu nimic, dar nu intră în strategia sa, ba mai mult, ele au înteles acest lucru și de bunăvoie și-au dat demisia.

„La Târgu Neamț, este o certitudine faptul că actualul viceprimar va candida.”

„Eu vorbesc în calitate de Președinte interimar al  organizației de la Roman. Mă ocup de tot ceea ce înseamnă organizația la Roman.” a subliniat Harpa.

Reporter: Este adevărat faptul că în ultima perioadă domnul Micu, a bătut la ușa PSD Neamț și și-a oferit serviciile ca să fie din nou candidat pe Roman, deoarece i-a expirat interdicția de 3 ani?

Daniel Harpa: „Domnul Micu nu a bătut la ușa PSD, ci este în sondaj pentru a vedea cum stă la nivel de Roman. Dar pe lângă domnul Micu, mai avem încă 7 posibili candidați.

Discuțiile sunt și vor fi făcute în momentul în care vom începe sondajul. Nu putem veni în sondaj cu un viitor candidat care nu știe ce ne dorim.

La Târgu Neamț, este o certitudine faptul că actualul viceprimar va candida. Acolo este o situație mai separată, pentru că acolo nu mai are rost sondajul.

 Daniel Harpa: „ Lucrez cu primarii care știu ce înseamnă administrația locală și care știu ce înseamnă politică.”

Presa a menționat că din lipsa unei conferințe de presă din partea CJ Neamț, au fost lansate niște idei cu privire la drumul express Piatra Neamț – Bacău, cu privire la Spitalul Județeanului care ar fi trebuit să fie construit, proiecte care, în momentul de față, în opinia celălalt de la PNL, nu se vor mai spune practică.

„În primul rând, am o surpriză, dar probabil că ați fost informați.

Domnul președinte al CJ Neamț, Ion Asaftei, împreună cu membrii de coaliție și în frunte cu mine, vom organiza o conferință de presă, miercuri, 2 august, la ora 17:00.

Atunci, domnul Ion Asaftei va răspunde la toate întrebările, inclusiv cu podul de la Luțca, inclusiv cu Spitalul Noul, inclusiv cu Drum Express și POIM.

 Dar ce vă pot spune eu? Că nu s-a renunțat la niciun proiect. Și eu vă asigur și vă spun cu sinceritate că nu s-a renunțat la niciun proiect. Există întârzieri, dar proiectele nu au fost pierdute.

Eu, în primul și în primul rând, lucrez cu primarii care știu ce înseamnă administrația locală și care știu ce înseamnă politică.

Așa, sunt foarte multe persoane care nu vreau să știu ce înseamnă administrația publică locală,  dar declară multe și nevrute.

Eu în viața asta am făcut multe și am plecat de jos. Și am demonstrat că știu să fac lucruri. Nu m-a ridicat niciodată politica.” a răspuns Daniel Harpa.

Profilul candidatului din perspectiva lui Daniel Harpa

Presa a solicitat lui Daniel Harpa să creioneze un profil de candidat, iar acesta a răspuns că:
„Profilul de candidat este clar. În primul rând și în primul rând, să aplice strategia pe care o avem noi la nivel de PSD și la nivel de județ, să vină, în primul rând, în sprijinul cetățeanului și să spună realitatea.

Să fie un profil de candidat a celui care a fost în 2012 la Primăria Târgu Neamț.

Vă mai dau încă o informație, cu privire la ceea ce am hotărât astăzi, 31 iulie. Mai avem, membrii reveniți în organizația noastră, două persoane, dintre care unul s-a autosuspendat: domnul profesor Stan care a primit achitare și este normal să revină în partidul nostru și domnul Dan Manoliu care și-a exprimat dorința să fie membru în cadrul organizației municipale Roman.

Solicitare am primit numai de la cele două persoane, care au fost primite pe 31 iulie, în cadrul organizației.

În concluzie, nu facem decapitări. Am spus că urmăm o strategie în ideea de a câștiga alegerile în 2024.

Nu am dat pe nimeni afară și nici măcar nu am cerut dizolvarea celor două organizații.

Au fost două demisii, sunt doi interimari, iar lucrurile merg în continuare. Au fost două demisii.”

 

Mesajul lui Daniel Vasilică Harpa- președinte PSD NEAMT

„Stimați membri si simpatizanți #PSD Neamț, am făcut o analiză, așa cum am promis, și acolo unde am considerat că putem îmbunătăți, am propus schimbări.

Organizațiile municipale PSD Piatra Neamt și PSD Roman au acum, după votul în Consiliul Politic Județean, președinți interimari.

La Piatra Neamț- prefectul Adrian Niță, iar la Roman mi-am asumat eu conducerea interimară până decidem asupra candidatului la Primărie, moment în care îi voi ceda funcția.

Totodată, viceprimarul Vasile Apopei este președinte interimar PSD Targu Neamt, iar viceprimarul Neculai Bran- președinte interimar PSD Roznov.

Nu trebuie să facem o dramă din aceste schimbări, ca în orice activitate, și în politică trebuiesc luate decizii pentru a crește performanța.

Mi-aș fi dorit să facem aceste lucruri în liniște și pace. Eu nu sunt un om conflictual, sunt pozitiv, îmi place să construiesc și să las ceva în urma mea.

Sigur că au fost câteva scântei, au fost orgolii. Sper ca de azi acestea să înceteze și să ne concentrăm pe valorile social-democrate proactive, să demarăm noi proiecte în interesul cetățeanului.

Consider că pe astăzi, 31 iulie începe adevăratul moment zero în PSD Neamț.
➡️Concluziile zilei sunt acestea:
1. Decizia se ia în echipă. Aleșii locali, cei care aduc voturile participă acum activ în forul de conducere al PSD Neamț.
2. Din acest moment există toleranță zero pentru agresiuni verbale, bârfe, jigniri și crearea de bisericuțe în interiorul PSD Neamț.”

Astfel, organizațiile municipale PSD Piatra Neamț și PSD Roman au acum președinți interimari. În cazul PSD Piatra Neamț, președintele interimar este prefectul Adrian Niță, iar în cazul PSD Roman, Daniel Vasilică Harpa însuși și-a asumat conducerea interimară până când se va decide asupra candidatului la Primăria din Roman.

De asemenea, au fost numiți și președinți interimari la nivel local, unde viceprimarul Vasile Apopei este președinte interimar al organizației PSD Târgu Neamț, iar viceprimarul Neculai Bran este președinte interimar al organizației PSD Roznov.

Cu toate că recunoaște că au existat tensiuni și orgolii în procesul de luare a acestor decizii, Daniel Vasilică Harpa exprimă dorința ca acestea să înceteze și să se concentreze pe valorile social-democrate proactive, pentru a demara noi proiecte în beneficiul cetățeanului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top