fbpx
Connect with us

Senatorul AUR de Neamț Sorin LAVRIC, despre taxarea tot mai împovărătoare a salariilor: „Un român plătește 46% din salariu pentru contribuții sociale sau de sănătate. Nu primește mare lucru în schimb!”

sorin lavric - News Moldova

Neamt

Senatorul AUR de Neamț Sorin LAVRIC, despre taxarea tot mai împovărătoare a salariilor: „Un român plătește 46% din salariu pentru contribuții sociale sau de sănătate. Nu primește mare lucru în schimb!”


Senatorul AUR de Neamț, Sorin Lavric, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii MOLDOVA ÎN DIRECT

În cadrul emisiunii au fost aduse în discuție, printre altele, taxarea excesivă a veniturilor românilor, o propunere interesantă legată de o valorificare mai bună a resurselor energetice a țării, prezentând totodată și un motiv inedit pentru care profesorii și-au pierdut autoritatea în fața elevilor.

România are printre cele mai mari taxe pe salarii din Uniunea Europeană. Mediana taxării în Europa este de 20,38%

„Suntem sufocați de taxe, impozite și biruri. Gândiți-vă că un român cu salariu plătește 46% din salariu pentru contribuții sociale sau de sănătate. Deci, 46% din banii pe care îi câștigă într-o lună se duc înapoi la stat în aceste contribuții. În schimbul acestora, nu primește mare lucru. În ceea ce privește asistența medicală, aproape deloc.

Pentru că dacă se îmbolnăvește, se duce la stat și acolo are parte de o asistență atât de proastă încât fuge de acolo să meargă la privat, unde plătește din nou alți bani. Fiscalitatea asta trebuie redusă, să meagă doar 25% din salariu către stat și se poate face asta. În plus, știu că sună a promisiune, dar trebuie mărit salariul minim, pentru că românul nu mai poate să îndure inflația și creșterea prețurilor. Salariul mediu în mână 1000 de euro net, nu brut.”

“România este îndatorată „până la pierderea suveranității!”

Fiind întrebat despre programul economic anunțat de noul Guvern, și dacă acesta va veni cu soluții, Sorin Lavric a subliniat că PSD-ul nu face decât să rostogolească datoria externă.

News Moldova îți recomandă și ...   Doi nemțeni, prinși după o urmărire pe centura Sucevei: transportau țigări de contrabandă

„N-au soluții, vă dați seama! Totul este așa, o flașnetă demagogică ca să-i flateze pe români, să-i liniștească, altminteri știți foarte bine că s-a descoperit o gaură de 30 de milioane de euro în buget pe care nu o pot acoperi, motiv pentru care Ministerul de Finanțe a introdus o austeritate în toate ministerele, începând cu Sănătatea și Terminând cu ce vreți dvs., și atunci toate aceste promisiuni vor rămâne simple făgăduințe.

Eu cred că au rostul ca deja să-i pregătească pe PSD-iști pentru campania electorală, caută cât de cât să se înfățișeze ei însiși într-o lumină cât mai prielnică, dar mare lucru nu vor putea face, nici cu profesorii, nici cu angajații din poliție, nici cu magistrații, vedeți bine că este un val, este o răbufnire succesivă de nemulțumiri din toate părțile.

Magistrații se simt amenințați că li se taie pensiile, nu mai zic că s-ar putea să le mărească și vârsta de pensionare și toate slăbiciunile acestea se țin lanț, iar Guvernul nu va putea face altceva decât să împrumute, să împrumute, să împrumute, că numai așa cu banii ăștia pot să-i liniștească pe români și să le astupe gura.

Altminteri nu aș vrea să fiu în pielea lor, pentru că România este îndatorată până la pierderea suveranității, și e de ajuns ca din afară să se strângă cureaua ca Guvernul să se prăbușească, din păcate.”

“Investiții într-un fond suveran, dar și în aur!”

Senatorul Sorin Lavric a venit cu o sugestie legată de o mai bună administrare a banilor proveniți din exploatarea resurselor naturale.

News Moldova îți recomandă și ...   Doi frați și-au pierdut viața într-un accident rutier de pe raza județului Neamț

Trebuie ca aceste firme care exploatează resursele energetice să plătească niște redevențe pe măsură către statul român, iar noi, statul, adică cei care vom fi atunci la guvernare, să formăm un Fond Suveran de Investiție. Ce este acest fond suveran de investiții? Este un capital mare, foarte mare, pe care v-am spus, îl luăm prin taxe de la firmele străine care ne exploatează resursele energetice, și apoi banii aceștia nu-i ținem într-un cont în bancă, ci îi investim, dar trebuie să investim deștept în ceeaa ce nu mai avem. Pentru că nu mai avem economie, agricultura este la pământ și tot așa.”

Potrivit lui Lavric, aceasta este cheia prosperității Norvegiei. Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, cel mai mare astfel de fond la nivel global, cu active de 1.300 de miliarde de dolari în 2022, deţinea la finele anului trecut bon­duri guvernamentale româneşti de 115,8 mil. dolari, de trei ori peste ni­velul de 43 mil. dolari de la sfârşitul lui 2021. Prin acest fond Norvegia își finanțează cheltuielile sociale, în special din sănătate.

News Moldova îți recomandă și ...   Pas important spre dezvoltarea infrastructurii de transport din județul Neamț

Senatorul AUR de Neamț consideră că una din cele mai bune investiții ar fi în aur. În același timp, el insistă pe una din cele mai mari probleme ale statului român, și anume, faptul că se împrumută pentru a plăti salariile, dar și pentru a plăti dobânzile tot mai împovărătoare din creditele contractate anterior.

“La fel, banii aceștia pot fi investiți foarte bine în aur, pentru că se pare că în clipa aceasta, cea mai sigură investiție care nu te amenință cu falimentul este investirea în aur. Dar nu ajunge, pentru că noi nu mai investim în nimic.

Gândiți-vă că. cred că două treimi din banii pe care îi împrumutăm, îi împrumutăm ca să plătim dobânzile împrumuturilor anterioare, fie ca să plătim salariile. Asta face Guvernul în clipa de față. ca să astupe gura românilor, ținându-i într-o stare de semi-mizerie, și apoi ca să plătească dobânzile către cămătarii externi”, a conchis senatorul AUR Sorin Lavric.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top