fbpx
Connect with us

Senatorul AUR Sorin Lavric critică vehement intenția Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare

Senatorul AUR Sorin Lavric critică vehement intenția Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare - News Moldova

Neamt

Senatorul AUR Sorin Lavric critică vehement intenția Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatorul Sorin Lavric și-a exprimat opoziția vehementă față de intenția Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare în România, în conformitate cu Ordonanța de Urgență în discuție

„În ziua de 5 martie, la sediul MAI (ministerul Afacerilor Interne), a avut loc o dezbatere publică pe seama Ordonanței de Urgență prin care Guvernul vrea să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare. Observațiile venite din partea societății civile (sau de la membrii partidelor politice) au fost pertinente, punctuale și cu temei legal.

Concluzia care a răzbătut la capătul intervențiilor este că în România s-a pus cruce alegerilor libere. Ordonanța conține inadvertențe legale, alături de paragrafe vagi, care deschid calea fraudării alegerilor. De la rolul STS în certificarea voturilor și până la interzicerea în secțiile de votare a partidelor fără reprezentare în Parlamentul European, abuzurile pe care le conține ordonanța sunt strigătoare la cer.

Domnul Toni Greblă, președintele AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), și-a notat conștiincios obiecțiile pe care le-a auzit. Nu știu dacă vor rămâne simple însemnări într-o ciornă menită uitării. Totuși sper ca ele să ajungă la urechea lui Marcel Ciolacu, deși mă îndoiesc că îl vor influența în vreun fel.

Chiar dacă OUG privind comasarea alegerilor se află în consultare publică, nu-mi fac prea mari iluzii: guvernanții noștri, alături de președintele Iohannis, sunt păpuși ascultătoare care stau smirnă în fața ordinului venit de le Bruxelles. Comasați ca să înșelați!”, a precizat senatorul AUR de Neamț Sorin Lavric.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top