fbpx
Connect with us

Senatorul Sorin LAVRIC critică dur planul UE ‘Revoluția Verde’: O obsesie paranoică cu consecințe asupra modului de viață și economiei

Senatorul Sorin LAVRIC critică dur planul UE 'Revoluția Verde': O obsesie paranoică cu consecințe asupra modului de viață și economiei - News Moldova

Neamt

Senatorul Sorin LAVRIC critică dur planul UE ‘Revoluția Verde’: O obsesie paranoică cu consecințe asupra modului de viață și economiei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatorul AUR de Neamț Sorin Lavric a exprimat o perspectivă critică și alarmistă asupra planului Comisiei Europene privind „Revoluția Verde”

Senatorul argumentează că această inițiativă reprezintă o obsesie paranoică din partea UE de a transforma oamenii în ființe cu un mod de viață ecologic, cu accente exagerate asupra schimbărilor propuse în stilul de viață, mobilitate și alimentație.

„Obsesia cu care Comisia Europeană vrea să ne preschimbe în momîi dornice de a rumega insecte a atins un prag paranoic. Birocrații de la Bruxelles vor să facă din noi ființe diafane cu maț ecologic. Și cu minte ierbivoră. Până în 2040, acești scelerați cu ifose de stăpîni europeni ne vor aduce într-un stadiu de comunism pe care nici fondatorii lui nu l-ar fi visat.

Planul, al cărui nume este ,,Revoluția verde”, ne va arunca într-o stare de înapoiere paradisiacă: nu vor mai exista mașini cu combustibil fosil, bicicletele vor fi în mare vogă, transportul public va fi literă de lege. Pentru distanțe mici vom merge pe jos, iar pentru cele lungi vom merge cu trenul. Adio mașini private.

Și asta pentru a ne micșora cât mai mult condiția spurcată de ființe poluante. Căci prezumția decreierată din această mascaradă ucigașă este că omul murdărește totul în jur. A fi om înseamnă a păcătui printr-o emisie necontenită de dioxid de carbon. Defectul nostru capital este că intoxicăm aerul cu gaze. Grija pentru reducerea poluării nu se va mărgini la transport, ci va lua în seamă alimentația. Vom fi pînă într-atît de dresați, încât, de dragul prospețimii aerului, vom renunța la carne și lactate. Noțiunea de „mamifer” va fi echivalentă cu animal scelerat. Nici pisicile sau cîinii nu vor scăpa de bănuiala că împut aerul. Tot ce e natural va fi socotit dăunător, în schimb tot ce e artificial va fi considerat binefăcător. Fermele se vor închide, gospodăriile țărănești vor fi desființate, producția colectivă de pseudo-hrană, adică de chimicale și libărci, va fi atotstăpînitoare.

Casele vor fi încălzite cu orice altceva, dar nu cu combustibil producător de CO2. Aberația va merge pînă acolo ca fiecărei persoane i se va acorda o ,,alocație de CO2”. Pînă acum, „alocație” însemna o sumă de bani dată în sprijinul copiilor. Acum nu se vor mai da, ci se vor lua bani. Cine va depăși cota de de CO2 pe care, în bunăvoința lor serafică, încuiații de la Bruxelles ne-au fixat-o, va plati taxe suplimentare.

E un semn de prostie să crezi ca aceste măsuri stupide vor scădea emisia de dioxid de carbon în UE. Ce urmăresc satrapii progresiști este o sărăcire al cărei deznodămînt va fi înrobirea financiară. Și totul în numele „valorilor europene”. Iată ce înseamnă sacra demagogie!”, a precizat senatorul Sorin Lavric.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top