fbpx
Connect with us

Sentință în dosarul MITĂ LA AMBULANȚA NEAMȚ: Fostul director Dan Dorin Morenciu, CONDAMNAT la 4 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE!

Sentință în dosarul MITĂ LA AMBULANȚA NEAMȚ: Fostul director Dan Dorin Morenciu, CONDAMNAT la 4 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE! - News Moldova

Neamt

Sentință în dosarul MITĂ LA AMBULANȚA NEAMȚ: Fostul director Dan Dorin Morenciu, CONDAMNAT la 4 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În dosarul ce a zguduit Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, fostul director, Dan Dorin Morenciu, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită, conform deciziei Tribunalului Bacău

Acuzațiile vizează primirea unor șpăgi semnificative, în euro, pentru facilitarea angajărilor în cadrul serviciului.

Potrivit anchetatorilor DNA, dosarul “Mită la Ambulanță” implică un total de 16 persoane, din care 13 au recunoscut vinovăția în urma acordurilor de recunoaștere a faptelor. În perioada 2-18 mai 2022, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a organizat un examen pentru ocuparea unor posturi, iar Morenciu și alți intermediari ar fi pretins și primit sume de bani de la candidați pentru a manipula rezultatele.

Decizia instanței a inclus sentințe pentru celelalte 15 persoane implicate în scandal, iar pedepsele au fost, în mare parte, suspendate sub supraveghere, cu obligația de a presta muncă neremunerată în beneficiul comunității.

Este important de subliniat că această sentință nu este definitivă și poate fi contestată prin apel, oferind posibilitatea celor condamnați de a căuta modificări sau anulări ale deciziei pronunțate de Tribunalul Bacău.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top