fbpx
Connect with us

Sindicaliștii nemțeni din sistemul sănătății, în greva japoneză: miting în 8 iunie la București

Sindicaliștii nemțeni din sistemul sănătății, în greva japoneză: miting în 8 iunie la București - News Moldova

Neamt

Sindicaliștii nemțeni din sistemul sănătății, în greva japoneză: miting în 8 iunie la București

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Angajații din sistemul sanitar din județul Neamț se află în mijlocul unei greve japoneze, alăturându-se astfel unei serii de proteste ample care au loc în întreaga țară. Principala revendicare a angajaților din sistemul sanitar se referă la salarizare

Membrii Federației Sanitas și ai Federației Solidaritatea Sanitară au decis să intre în grevă, exprimându-și nemulțumirile față de condițiile salariale și de negocierile încheiate pentru contractele colective de muncă din sectorul medical.

Aproximativ 800 de membri ai Federației Sanitas și 700 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară din Neamț au început să protesteze prin purtarea banderolelor pe care scrie „GREVĂ„.

Alături de aceștia, au participat și colegi care nu sunt membri de sindicat, inclusiv medici și asistenți medicali, dorind să susțină cauza lor comună.

Principala revendicare a angajaților din sistemul sanitar se referă la salarizare conform legilor în vigoare și la reluarea negocierilor pentru contractele colective de muncă în domeniu.

Sindicaliștii din cadrul Federației Solidaritatea Sanitară sunt nemulțumiți și de proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) privind aducerea salariilor din sănătate la nivelul maxim prevăzut, care ar fi trebuit implementat până la sfârșitul anului 2022.

Revendicările lor se adresează întregului personal din sistemul medical

În semn de protest față de această situație, sindicaliștii au planificat un miting și un marș care vor avea loc astăzi, pe 8 iunie, în București, la care vor participa angajați din toată țara.

Liderul Federației Solidaritatea Sanitară Neamț, Ionuț Nistor, subliniază că revendicările lor se adresează întregului personal din sistemul medical, nu doar medicilor și asistenților medicali.

Greva din sectorul sănătății vine în urma protestelor din sectorul educației. Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și ai Federației Sindicatelor din Educație (FSE) așteaptă aprobarea Primăriei București pentru un miting și un marș programat pentru 8 iunie.

În contextul unui număr semnificativ de proteste, inclusiv cele ale polițiștilor și ale lucrătorilor din cadrul CFR, este incertă rotația coaliției la guvernare.

Rămâne de văzut cum vor evolua aceste evenimente și ce măsuri vor fi luate pentru a răspunde nemulțumirilor angajaților din diferite sectoare ale statului.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top