fbpx
Connect with us

ȘOFER prins BĂUT la volan, în localitatea Săbăoani

ȘOFER prins BĂUT la volan, în localitatea Săbăoani - News Moldova

Neamt

ȘOFER prins BĂUT la volan, în localitatea Săbăoani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În localitatea Săbăoani, un șofer a fost prins conducând sub influența alcoolului, de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani

Evenimentul a avut loc în jurul orei 19:10, 13 iunie pe strada Muncii. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț, polițiștii se aflau într-o misiune de supraveghere și control al traficului rutier în zonă atunci când au observat un șofer care avea un comportament suspect și emana un miros puternic de alcool.

Bărbatul în cauză avea 57 de ani și era domiciliat în localitatea Săbăoani.

Pentru a verifica presupunerea lor, polițiștii i-au solicitat șoferului să efectueze un test cu aparatul etilotest.

Rezultatul testului a indicat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind limita legală admisă pentru conducătorii auto.

Imediat după acest incident, polițiștii au întocmit un dosar penal împotriva șoferului, continuând cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a sancțiunilor legale aplicabile în acest caz.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului este o infracțiune gravă, care pune în pericol nu doar viața șoferului în cauză, ci și a celorlalți participanți la trafic.

Conform legislației în vigoare, conducerea sub influența alcoolului este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, interzicerea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de la 6 luni la 3 ani și suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe aceeași perioadă.

Aceste sancțiuni severe au fost instituite pentru a descuraja astfel de comportamente periculoase și pentru a asigura siguranța pe drumurile publice. conducerea sub influența alcoolului este un comportament iresponsabil și periculos, care nu ar trebui tolerat în nicio împrejurare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top