fbpx
Connect with us

Sorin Lavric (AUR): „România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă”

Sorin Lavric (AUR): "România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă" - News Moldova

Neamt

Sorin Lavric (AUR): „România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Senatorul AUR de Neamț Sorin Lavric a adus la cunoștință o perspectivă sumbră asupra situației sociale și demografice din România, evidențiind îngrijorările legate de creșterea alarmantă a numărului de decese în țară

„România a intrat în zodia macabră a deceselor pe bandă rulantă. Se moare pe capete: din cauza bolilor, accidentelor, crimelor și sinuciderilor. Citeam stupefiat ultima statistică a INS (Institutul Național de Statistică), potrivit căreia în luna decembrie 2023 numărul persoanelor decedate a fost dublu față de numărul nou-născuților. Am intrat într-o vrie în cursul căreia ritmul galopant al mortalității nu mai poate fi oprit.

Parcă nici nu mai e nevoie de un război, de un cataclism, sau de altă nenorocire pentru ca numărul nostru să scadă îndrăcit. Parcă o piază rea ne urmărește fără milă. Nu e zi de la Dumnezeu în care să nu auzi ba de o crimă, ba de o sinucidere (la metrou sau sub influența drogurilor), de o moarte subită (post vaccin) sau de un accident rutier.

Ne împuținăm văzând cu ochii ca sub un blestem în fața căruia suntem neputincioși. La asta se adaugă neglijența crasă pe care statul român o arată față de acei cetățeni care merită sprijinul lui. La mijloc e un paradox sinistru, cei care muncesc sunt nedreptățiți financiar, iar cei care nu muncesc se bucură de statutul de asistat social.

Dacă ne gândim la cohortele de refugiați străini căruia statul le asigură în chip gratuit cazare, școală, locuri de muncă atunci întrezărim adevărata dramă a lumii noastre: de o parte refugiați și asistați social, cărora statul le poartă de grijă necondiționat, de cealaltă parte o masă de salahori sufocați de taxe.

România pare o vietate muribundă, lovită simultan din două părți: de o mortalitate nefastă și de o penurie cronică”, a precizat senatorul AUR de Neamț Sorin Lavric.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top