Connect with us

SPAGĂ pentru ANGAJĂRI la AMBULANŢA Neamţ. MANAGERUL şi două asistente şefe, după GRATII

Neamt

SPAGĂ pentru ANGAJĂRI la AMBULANŢA Neamţ. MANAGERUL şi două asistente şefe, după GRATII

Procurorii anticorupţie “au decapitat” conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ, după ce au reţinut managerul instituţiei şi două asistente şefe

Despre ancheta efectuată de DNA Bacău s-a aflat pe 18 mai, când procurorii au descins la sediul instituţiei, anunţând ulterior că sunt vizate infracţiuni de corupţie.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvîrşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în cursul lunii mai 2022.

În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, precum şi în cinci locaţii situate pe raza judeţului Neamţ, reprezentînd domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Direcţia de Operaţiuni Speciale”, au comunicat reprezentanţii DNA.

Mai multe persoane au fost duse la audieri, iar la o zi distanţă, pe 19 mai, au fost operate trei reţineri. După gratii pentru 24 de ore au ajuns managerul instituţiei, Dan Morenciu, ajuns pe funcţie acum trei luni, şi două asistente şefe.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2022, a inculpaţilor: Morenciu Dan Dorin, manager general interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SJA) Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată“, se arată în comunicatul DNA.

Sub acuzare au mai fost puse Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi, asistente şefe, pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată. Conform procurorilor, în perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Morenciu prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, Luminiţa Rozoschi, fiind desemnată să organizeze un examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a promova examenul.

Concursul viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuţie, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă. La data de 18 mai 2022, directorul s-a întâlnit cu Elena Preda pe o stradă din Piatra Neamţ, primind de la aceasta suma de 40.000 de euro. A fost momentul când pe fir au intrat anchetatorii, fiind realizat flagrantul.

Ce e mai puţin obişnuit este că, în conformitate cu informaţiile oferite de anchetatori, una dintre asistente, Elena Preda, s-a gândit că suma de 5.000 de euro şpagă pentru promovarea examenului, sumă convenită cu directorul instituţiei, ar fi prea.. mică.

Aşă că ea a cerut de la cele opt persoane câte 6.000 de euro. A dat 40.000 de euro directorului, iar diferenţa de 8.000 de euro a dat-o inculpatei Rozoschi Maria Luminiţa tot în data de 18 mai 2022, în sediul SJA Neamţ. Banii au fost găsiţi de procurorii anticorupţie în timpul unei percheziţii corporale.

Cel mai probabil, vor fi formulate cereri de arestare preventivă şi rămâne de văzut ce vor decide magistraţii nemţeni.


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top