Connect with us

Spectacolul-concert OAU semnat FĂRĂ ZAHĂR, premieră la Teatrul Tineretului din PIATRA-NEAMȚ

Neamt

Spectacolul-concert OAU semnat FĂRĂ ZAHĂR, premieră la Teatrul Tineretului din PIATRA-NEAMȚ

Spectacolul-concert OAU semnat FĂRĂ ZAHĂR are premiera în datele de 1, 2 și 3 iulie, de la orele 11:00 (în 1 și 3 iulie) și 19:00 (în 2 iulie), în aer liber, într-un spațiu care pune în valoare una dintre fațadele laterale ale Teatrului Tineretului

OAU este uimirea pe care o nasc poveștile. Este un basm contemporan, desfășurat în ritmuri și culori vii, cu versuri pline de umor și ironie, cu jocuri și locuri din copilărie.

Dincolo de magia poveștii, spectacolul creează ocazia unui dialog între generații – copii, părinți, bunici – în jurul unor întrebări despre condiția artei în prezent.

„Ce m-a atras foarte mult la acest proiect e problematica artei. Ce este ea? Cine o practică? O fi pentru toată lumea sau e doar pentru anumiți oameni? Cine decide dacă un produs artistic e valoros sau nu? Sunt întrebări care stau la baza intenției de a realiza acest spectacol, de a crea prin el un cadru care să ne ajute să înțelegem mai bine rolul și importanța artei în existența cotidiană.

În anii de pandemie, arta a fost înfrânată, redusă, considerată neesențială. În prezent, într-un internet invadat de conținut fără criterii de judecată, e nevoie să ne oprim din când în când să analizăm ce anume e valoros și ce e balast cultural. Ce e muzică și ce e zgomot.

Ce înseamnă arta pentru fiecare dintre noi, dacă și cum ne influențează existența.” (Bobo Burlăcianu, compozitor și regizor muzical)

„OAU”, ultima premieră TT din această stagiune, va putea fi vizionată și în data de 9 iulie.

OAU un spectacol-concert semnat FĂRĂ ZAHĂR

regie: Bobo Burlăcianu și Cosmin Panaite
versuri: Bobi Dumitraș (după textul Antoanetei Zaharia, „Scriitorul și mașina de scris”)
muzică: Bobo Burlăcianu și Paul-Ovidiu Cosovanu
scenografie: Réka Oláh
mișcare scenică: Andreea Belu  cu: Paul-Ovidiu Cosovanu, Nora Covali, Andrei Merchea-Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Rareș Pîrlog, Corina Grigoraș, Emanuel Becheru, Iulia-Paula Niculescu, Maria Hibovski, Gina Gulai, Cătălina Eșanu, Cătălina Bălălău

regizor tehnic: Cristian Ionescu

Durata: 1h 20min

Vârstă: 7+

Bilete se găsesc aici: www.bilete.ro/oau/

Pentru informații și rezervări: 0756697978

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top