fbpx
Connect with us

Startup-uri din Europa Centrală și de Est vin la Piatra Neamț pentru a-și prezenta soluțiile

startup-uri-din-europa-centrala-si-de-est-vin-la-piatra-neamt-pentru-a-si-prezenta-solutiile

Neamt

Startup-uri din Europa Centrală și de Est vin la Piatra Neamț pentru a-și prezenta soluțiile


RubikGarage 2023 - News Moldova

Rubik Hub / ADR Nord-Est vă invită vineri, 16 iunie, de la ora 17, la evenimentul care marchează finalul Acceleratorului Rubik Garage. Evenimentul va avea loc la sediul Rubik Hub din Piatra Neamț, dar va fi transmis și online, iar confirmarea prezenței fizice sau virtuale se face prin completarea acestui formular.

Denumit ,,Demo Day”, evenimentul reprezintă momentul în care startup-urile din această ediție își vor prezenta pe scenă soluțiile inovatoare, progresul din ultimele 3 luni de accelerare și vor dovedi că pot fi următoarele afaceri de succes, toate printr-o prezentare de 3 minute.

Acceleratorul Rubik Garage este programul care ajută startup-urile aflate la început de drum să crească veniturile recurente, să obțină o investiție sau să se extindă în piețe internaționale. Din această cohortă, cea de-a cincea la număr, fac parte 24 de startup-uri din regiunea Europa Centrală și de Est, selectate din peste 160 de înscriși din peste 25 de țări.

Toate prezentările vor fi evaluate de 5 jurați, reprezentanți ai organizațiilor partenere, Startup Wise Guys din Estonia, Fortech Investment, ROCA X, SeedBlink și Microsoft, care vor alege câștigătorii ediției. În public se vor afla investitori, mentori și alți antreprenori. Evenimentul este susținut de Microsoft, în calitate de partener.

„Cohorta actuală este cea mai diversă de până acum din mai multe puncte de vedere: echilibru perfect B2B-B2C, 75% au fondatoare în echipă, 75% au mai fondat startup-uri înainte. În total sunt 111 fondatori care provin din 15 țări. Pe durata acceleratorului au avut acces la peste 20 de ateliere susținute de fondatori și experți din companii internaționale.

Un startup aflat la început are o echipă mică, dar foarte multe nevoi. Una dintre nevoile exprimate și conștientizate este cea a lipsei de experiență sau a contextului potrivit pentru inițierea unei prime investiții. În acest context, fondatorii au avut peste 100 de conexiuni cu mentori și investitori din România și Europa, care le-au oferit sfaturi, perspective noi sau au împărtășit din experiența lor”, spune Valentin Țoc, coordonatorul acceleratorului Rubik Garage.

La finalul acceleratorului vor fi selectate 5 startup-uri care să intre în programul personalizat de pregătire pentru pregătirea unei investiții în următoarele 6-12 luni.

Pe scena de la Rubik Hub vo


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top