Connect with us

Târgul de CRĂCIUN de la PIATRA NEAMŢ, deschis TUTUROR

Neamt

Târgul de CRĂCIUN de la PIATRA NEAMŢ, deschis TUTUROR

Târgul de Crăciun organizat pe platoul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ ar putea fi deschis tuturor, fără obligativitatea prezentării unui certificat verde

Informaţia a fost oferită de primarul de Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, în cadrul unei conferinte de presă susţinută marţi, 7 decembrie.

Conferinţă în care a făcut o propunere partenerilor în organizarea manifestării, respectiv Consiliul Judeţean şi Centrul pentru Cultură Carmen Saeculare.

Propunerea a sunat mai mult a ultimatum, fiind formulată la modul: “Pe platoul Curţii Domneşti nu va fi nicio scenă”. Aspect care ar elimina obligativitatea existenţei unor garduri despărţitoare, a prezentării certificatului verde pentru acces şi a realizării unui triaj epidemiologic.

Reamintim că de vreo câteva zile în spaţiul public din oraşul de la poalele Pietricicăi exista o dezbatere: dacă e sau nu discriminare faptul că la Târgul de Crăciun ar putea participa doar cei cu certificat verde. Discriminarea ar fi provenit din faptul că manifestarea e plătită din banii tuturor contribuabililor, cu sau fără certificat.

Iar certificatul era cerut pentru că se dorea şi amplasarea unei scene şi acestea sunt restricţiile legale în astfel de situaţii. Dacă scena dispare, aşa cum a propus/promis Andrei Carabelea, dispare şi obligativitatea certificatului.

Târgul de Crăciun de la Piatra Neamţ nu e prima dată când ţine primele pagini din presa locală şi nu numai. Primăria a amenajat în două casuţe din lemn, proprietate a CJ, un centru de vaccinare. În urmă cu câteva zile a fost somată să părăsească respectivele căsuţe, pentru că nu existau hârtii semnate, s-a conformat şi a împrumutat de la ISU Neamţ un cort.

Aspectul a fost detaliat de primarul Carabelea în conferinţa de marţi. Acesta a admis că nu a existat un acord scris, dar a spus că nu a fost vorba despre “o acţiune abuzivă, iar primăria a comunicat verbal şi a avut acordul verbal al partenerilor de organizare în sensul amplasării centrului de vaccinare”.

“Regret ceea ce s-a întâmplat şi nu s-ar fi ajuns aici dacă ar fi existat decenţă la toţi cei implicaţi. Fac apel să renunţăm la acest ping-pong pe marginea acestui subiect şi vreau să subliniez din nou ceea ce este cel mai important şi anume că Târgul de Crăciun este deschis tuturor. Asta ne-am dorit pentru că manifestarea este despre tradiţii, despre bucuria oamenilor de a participa şi nu despre orgolii personale şi ambiţii”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Acesta a mai admis că decizia de a renunţa la scenă pentru a oferi tuturor posibilitatea să participe a fost luată şi după ce a văzut în alte oraşe din ţară cum amplasarea unor garduri şi realizarea unui triaj epidemiologic la astfel de manifestări au produs furie şi au dus la manifestări de revoltă ale cetăţenilor cărora li s-a interzis accesul pentru că nu aveau certificat verde.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top