fbpx
Connect with us

Termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala de apă din Piatra-Neamț va suferi modificări

Termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala de apă din Piatra-Neamț va suferi modificări - News Moldova

Neamt

Termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala de apă din Piatra-Neamț va suferi modificări


Lucrările la coridorul principal de mobilitate din Piatra-Neamț, pe traseul Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian, vor continua și în anul următor, conform declarațiilor administratorului public Sorin Potolea

Potolea a anunțat că s-a obținut aprobarea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR), iar prin hotărâre de guvern, toate proiectele funcționale de acest gen, la nivel național, vor putea fi continuare și decontate în 2024, potrivit Mesagerul Neamt.

Cu toate acestea, există și o veste mai puțin favorabilă: aproximativ 40% din finanțarea proiectului ar putea fi afectată.

Termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala de apă din Piatra-Neamț va suferi modificări - News Moldova

Aceasta se datorează faptului că fondurile disponibile vor proveni din perioada 2021-2023, iar ceea ce nu va fi finalizat până la 31 decembrie 2023 ar putea să se piardă.

Cu toate acestea, se estimează că prelungirea contractului pe acest coridor de mobilitate va fi de un an.

În ceea ce privește problema magistralei de apă, Potolea a menționat că există incidente mai vechi legate de conducta veche, care au fost accentuate în perioada de desfășurare a lucrărilor. Există riscul ca apa să inunde canalul nou din cauza fisurilor existente în conducta veche.

De asemenea, au existat plângeri din partea locatarilor referitoare la inundarea beciurilor de la blocuri. Potolea a subliniat că avariile de pe conducta veche reprezintă principala problemă în acest sens.

Sorin Potolea a declarat că, în stadiul actual al lucrărilor, nu există șanse ca proiectul să fie finalizat până la 31 august.

Se analizează posibilitatea de a amplasa noua conductă pe partea opusă pentru a evita problemele generate de conducta veche.

Potolea a subliniat necesitatea unei mobilizări colective pentru a depăși această zonă, implicând atât Moldocor, Apa Serv, cât și subcontractanții. Se ia în considerare și traversarea pe partea opusă, unde nu există conducta de gaz.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top