fbpx
Connect with us

Toate Bazinele din Ștrandul Municipal Piatra-Neamț s-au redeschis

Toate Bazinele din Ștrandul Municipal Piatra-Neamț s-au redeschis - News Moldova

Neamt

Toate Bazinele din Ștrandul Municipal Piatra-Neamț s-au redeschis

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primăria Piatra-Neamț a anunțat că începând de pe 12 august, activitatea la Ștrandul Municipal s-a reluat pentru 3 din 4 bazine

S-a reluat accesul la bazinul mare destinat adulților și cele două bazine din zona VIP. Această decizie a venit în urma analizelor efectuate asupra calității apei, conform comunicatului oficial.

Reprezentanții Primăriei au subliniat că decizia de redeschidere a bazinelor a fost luată în baza rezultatelor analizelor prelevate în data de 10 august de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Neamț – Serviciul Control în Sănătate Publică.

Conform informațiilor de la DSP Neamț și de la Primăria Piatra-Neamț, calitatea apei din cele trei bazine deschise respectă parametrii necesari pentru îmbăiere în condiții de siguranță.

Cu toate acestea, bazinul mic, destinat copiilor, a rămâs închis pentru încă 24 de ore. Acest lucru se datorează faptului că valorile de concentrație ale clorului depășesc limitele standard.

„Calitatea apei de îmbăiere este supravegheată printr-un program de monitorizare.”

Ulterior, dumincă, pe 13 august, Primăria a anunțat că s-au efectuat noi analize asupra apei din bazinul mic, iar rezultatele au corespuns din punct de vedere fizico-chimic, iar acesta a fost redeschis pentru public.

„Toate bazinele din Ștrandul Municipal s-au redeschis publicului.  

Analizele efectuate în această dimineață (13 august) pentru apa din bazinul mic (destinat copiilor) au arătat că valorile de concentrație ale clorului se încadrează în parametrii corespunzători de îmbăiere.

Astfel, toate bazinele din Ștrandul Municipal sunt deschise publicului.

Apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic.

De asemenea, calitatea apei de îmbăiere este supravegheată printr-un program de monitorizare derulat împreună cu specialiștii din cadrul DSP Neamț.” – a transmis primăria Piatra Neamț.

S-a specificat faptul că apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă unui proces periodic de tratare, clătire și împrospătare, iar calitatea sa este monitorizată constant prin intermediul unui program de supraveghere derulat în colaborare cu specialiștii din cadrul DSP Neamț.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top