fbpx
Connect with us

Trei frați din Neamț, INTOXICAȚI cu monoxid de carbon. Unul dintre aceștia este în COMĂ

Trei frați din Neamț, INTOXICAȚI cu monoxid de carbon. Unul dintre aceștia este în COMĂ - News Moldova

Neamt

Trei frați din Neamț, INTOXICAȚI cu monoxid de carbon. Unul dintre aceștia este în COMĂ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


In cursul dimineții de 21 decembrie, Serviciul de Ambulanță a fost alertat să intervină în satul Nisiporești, comuna Botești, unde trei frați cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au fost transportați la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Roman. Diagnosticul a fost copleșitor: intoxicație cu monoxid de carbon

Din cei trei copii, doi dintre ei, cu vârste de 5 și 10 ani, au fost internați la Secția de Pediatrie a spitalului, unde primesc îngrijiri medicale. Cu toate acestea, situația celei de-a treia victime, o fetiță de 14 ani, este gravă, aflându-se în comă. Din cauza stării critice, ea a fost transferată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iași, pentru o îngrijire medicală mai specializată.

Evenimentul care a dus la această tragedie a avut loc cu o zi înainte, la 20 februarie 2024, în comuna Urecheni. La ora 18:44, pompierii au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință locală. Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Urecheni au intervenit prompt.

Forțele de intervenție au reușit să localizeze și să stingă incendiul, care afectase aproximativ 40 de metri pătrați din acoperișul casei, realizat din lemn și acoperit cu carton bituminat și tablă. Se pare că coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă a producerii incidentului nedorit, provocând acumularea de monoxid de carbon în locuință.

Autoritățile locale și echipele medicale depun eforturi susținute pentru a oferi asistență medicală de calitate copiilor afectați, iar cauza exactă a acumulării de monoxid de carbon este în curs de investigare. Situația tragică subliniază importanța monitorizării și întreținerii corecte a instalațiilor care implică arderea combustibililor, pentru prevenirea tragediilor similare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top