fbpx
Connect with us

Trei persoane reţinute, în urma celor 46 de percheziții legate de finanțăpri ilegale, care au pornit din județul Neamț

Trei persoane reţinute, în urma celor 46 de percheziții legate de finanțăpri ilegale, care au pornit din județul Neamț - News Moldova

Neamt

Trei persoane reţinute, în urma celor 46 de percheziții legate de finanțăpri ilegale, care au pornit din județul Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ieri, 24 octombrie 2023, au fost efectuate 46 percheziții domiciliare de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț

Perchezițiile au fost efectuate în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, în urma acestora fiind reținute pentru 24 de ore 3 persoane, cu vârste între 34 și 67 de ani, din București și Neamț.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, persoanele în cauză ar fi procedat la preluarea a 23 de societăți comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanțare fie direct, fie prin intermediul altor persoane.

Ulterior, cele 23 de societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obține fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr. 10 din 2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că niciuna din cele 23 de societăți comerciale nu ar fi desfășurat activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obține în mod ilegal fonduri publice.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Reamintim că, la data de 24 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliție Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, specialiștilor în investigarea criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Sectoarele 1 – 6 şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, precum şi de specialiști criminaliști.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top