Connect with us

Ultimele evoluții în ALEGERILE interne din PNL NEAMT în EXCLUSIVITATE la News MOLDOVA

Moldova în prim-plan

Ultimele evoluții în ALEGERILE interne din PNL NEAMT în EXCLUSIVITATE la News MOLDOVA

Filiala PNL Neamţ este în pragul alegerilor interne, deja pentru preşedinţie anunţându-şi candidatura prefectul de Neamţ, George Lazăr, iar, pentru alegerile la PNL Piatra Neamţ, primarul municipiului, Andrei Carabelea, fiind cotat cu cele mai mari şanse de câştig

Cei doi, alături de senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ, şi analistul politic Ion Ştefanovici, au fost invitaţii emisiunii Moldova în prim-plan, găzduită de News Moldova marţi, 22 iunie, ocazie cu care s-a discutat despre motivele ce i-au determinat să candideze, viitorul organizaţiei, dar şi despre posibilii contracandidaţi în competiţia internă şi pe cine susţin în lupta pentru conducerea PNL la nivel central.

“Mă bucur întotdeauna să fiu alături de baza partidului care înseamnă primarii, viceprimarii, consilierii locali şi preşedinţii de organizaţii”

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a declarat că face parte din echipa ce îl susţine pe premierul Florin Câţu pentru preşedinţia partidului la nivel central şi că este convins că va avea câştig de cauză în competiţia pentru şefia PNL Neamţ: “În această perioadă merg în teritoriu pentru a mă întâlni cu colegii din organizaţii, cu domnii primari, în primul rând merg din respect, din prietenie şi din colegialitate pentru că mă bucur să fiu alături de ei la alegerile locale pe care ei le desfăşoară.

Mă bucur întotdeauna să fiu alături de baza partidului care înseamnă primarii, viceprimarii, consilierii locali şi preşedinţii de organizaţii. La acest moment, eu mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei, urmează, aşa am înţeles că are în intenţie, să-şi depună candidatura şi domnul deputat Laurenţiu Leoreanu”, a declarat prefectul de Neamţ George Lazăr. Precizări în sensul unei posibile candidaturi a deputatului Leoreanu a făcut şi senatorul Ţapu, care a spus că deocamdată o astfel de candidatură nu a fost depusă la partid, dar că mai este timp până pe 25 iunie să se întâmple acest lucru.

Luptă în doi pentru preşedinţia PNL Neamţ

La Piatra Neamţ, primarul Andrei Carabelea deja îşi cunoaşte contracandidatul, fostul prefect Vasile Panaite, şi a menţionat că deocamdată nu are formulată o opţiune pe cine va susţine la preşedinţia filialei nemţene, dar va lua această decizie într-un timp scurt.

“La Piatra Neamţ în cursa internă nu mai este înscris un alt candidat în afară de mine şi de domnul Vasile Panaite. Trebuie să menţionez că în PNL este dezbatere pe bune şi este foarte bine că este aşa, acest lucru ne demonstrează că PNL este un partid viu, în care ideea de competiţie este pusă în strânsă legătură cu valorile liberale. Sunt foarte încrezător în şansa pe care o am şi a echipei alături de care vreau să întăresc organizaţia locală a PNL Piatra Neamţ”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

“Sunt alegeri între colegi şi nu între adversari politici”

“Eu am făcut publice opţiunile mele: George Lazăr, pentru preşedinţia partidului la Neamţ şi Andrei Carabelea, pentru preşedinţia PNL Piatra Neamţ. Există o competiţie internă, noi o ducem într-un mod foarte civilizat, fără atacuri la persoană, fără denigrări. Am plecat de la o premisă împreună cu George Lazăr, dar şi cu domnul deputat Laurenţiu Leoreanu, şi anume că sunt alegeri între colegi şi nu între adversari politici.

La sfârşitul acestor alegeri, indiferent de rezultat va trebui să rămânem o echipă unită. Şi aşa s-a desfăşurat toată campania electorală, evident că eu sunt împreună cu George Lazăr şi Andrei Carabelea într-o echipă, în acelaşi timp, împreună cu George Lazăr sunt în echipa premierului Florin Câţu. Ideea de bază este că echipa de la Neamţ trebuie să rămână unită ca să abordăm la victorie alegerile din 2024”, a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ.

Restartare la PNL Neamţ

“Ceea ce a spus domnul senator Ţapu mi se pare o formulă de maturitate politică şi îi dau perfectă dreptate şi mă refer la ideea continuităţii. Până la urmă alegerile interne trec, iar o echipă rămâne o echipă sau cel puţin trebuie să rămână o echipă. Şi spun asta tocmai în contextul în care la Neamţ, poate în mod diferit faţă de alte judeţe unde forţele politice sunt pregnant mai de stânga sau mai de dreapta, balanţa politică între principalele forţe politice, PSD şi PNL, este cumva într-un echilibru.

E un echilibru fragil, PSD deţine deocamdată preşedinţia Consiliului Judeţean, şi spun deocamdată pentru că ştim că preşedintele are o problemă de natură penală şi e posibil să se întâmple ceva sau nu, iar PNL deţine primăriile la Piatra Neamţ şi Roman, oraşe de forţă. De aceea argumentez că este un echilibru între cele două forţe politice şi atunci probabil că pentru 2024 ca orizont politic care nu e chiar atât de îndepărtat, ochii trebuie să rămână aţintiţi la acest obiectiv electoral: rezultatele la alegerile din 2024.

Un an în care în mod inedit vor avea loc toate tipurile de alegeri, de la cele europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Probabil că această restartare politică, care a avut loc la PNL Neamţ, şi în contextul mai puţin fericit al problemelor de natură penală pe care le-a avut preşedintele anterior, Mugur Cozmanciuc, oferă posibilitatea ca din acest moment mai departe PNL Neamţ să îşi traseze foarte clar obiectivele în funcţie de viitoarea echipă şi viitoarea conducere ”, a declarat analistul politic Ion Ştefanovici.

Preşedinţia CJ Neamţ, un obiectiv al PNL

Dialogul purtat în emisiunea găzduită de News Moldova a mai atins o temă sensibilă pentru liberalii nemţeni: faptul că la precedentele alegeri locale au pierdut preşedinţia CJ Neamţ, lucru de neacceptat, spun ei, la alegerile viitoare. Fie că vor fi la termen în 2024, fie că vor fi mai devreme, liberalii spun că au un candidat puternic, în persoana prefectului George Lazăr, cel care a fost liberalul care a dovedit cel mai clar că poate purta cu şanse de câştig o bătălie cu actualul preşedinte PSD, Ionel Arsene, şi care, în repetate rânduri, a taxat derapajele, politice sau administrative, ale actualului şef al CJ Neamţ.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în prim-plan

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top