fbpx
Connect with us

Un bărbat din județul NEAMȚ a produs un prejudiciu de 180.000 euro după ce a înființat o firmă folosind o identitate falsă

Neamt

Un bărbat din județul NEAMȚ a produs un prejudiciu de 180.000 euro după ce a înființat o firmă folosind o identitate falsă


Un bărbat din județul Neamț i-a furat identitatea unui alt român, apoi, cu folosindu-se de buletinul și de datele personale ale victimei, a deschis o firmă în orașul german Essen

Ulterior, firma deschisă a acumulat datorii de peste 180.000 de eur0. 

Victima este un bărbat din București, ale cărui conturi sunt în prezent blocate. Mai mult, pe fondul datoriilor uriașe acumulate în Germania, acesta riscă să-și piardă chiar și casa, notează mesajul.ro.

Furtul de identitate s-a produs în 2019. Pe baza cărții de identitate false, individul din Neamț a înființat, în 2019, o firmă, cu sediul în Essen, Germania.

News Moldova îți recomandă și ...   Ionel ARSENE, președintele CJ Neamț: "Pe 21 decembrie 2022 organizăm, în parteneriat cu ISJ, Gala Excelenței în Educația Nemțeană"

În toată această perioadă, compania, creată ilegal, a acumulat datorii foarte mari către statul german, întrucât administratorul ei, falsul proprietar, nu a achitat taxele și impozitele aferente.

În urma anchetelor demarate de către autoritățile germane, evazionistul a fost identificat. Anchetatorii au ajuns însă la adevăratul Bogdan Iacob, un bucureștean care nu fusese niciodată în Essen.

Victima a depus plângere la Poliție pentru a reclama confuzia în urma căreia a ajuns dator statului german, iar organele de cercetare penală au stabilit că, într-adevăr, un bărbat născut în județul Neamț, de 32 de ani, este cel care s-a ascuns sub identitatea bucureșteanului.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Piatra-Neamț, FONDURI-RECORD de 600.000 de lei pentru organizarea evenimentului ”Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” din decembrie

„În urma interogării bazei de date INTERID s-a constatat faptul că datele de identitate ale numitului Iacob Marisu Bogdan figurează ca Alias utilizat de Ungureanu Cristian Iulian, persoana solicitată de autoritățile judiciare din Marea Britanie”, se precizează în procesul verbal întocmit de ofițerii Poliției Capitalei.

Victima a solicitat lămuriri Poliției Capitalei, stabilindu-se că este vorba despre o confuzie creată voit de un infractor, arestat între timp în Italia. Cu toate acestea, fiscul german încearcă să recupereze banii de la adevăratul posesor al cărții de identitate cu care a fost înregistrată firma și îi trimite bucureșteanului înștiințări de executare silită.

News Moldova îți recomandă și ...   Fosta gradină ZOOLOGICĂ din Piatra-Neamț va fi transformată în grădină publică. Proiectul are o valoare de peste 6,6 milioane de lei


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top